Dünya

Avrupa Konseyi yetkilileri Ukrayna'daki vaziyetten "derin endişe" duyuyor

Avrupa Konseyi yetkilileri Ukrayna'daki vaziyetten
16-02-2022 15:30
Paris

Avrupa Konseyinin Bakanlar Komitesi Başkanı ve İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Parlamenterler Meclisi Başkanı Tiny Kox ile Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, Ukrayna'daki vaziyetten yoğun akıl duyduğunu belirterek ait Konsey üyesi ülkeleri, durumun henüz da kötüleşmesini ve mümkün silahlı çatışmayı mâni olmak düşüncesince çabalarını dü katına çıkarmaya çağırdı.

Di Maio, Kox ve Buric kabilinden meydana getirilen kuma mukayyet açıklamada, Rusya-Ukrayna krizinin sebep bulunduğu vaziyetten ve gerginlikten yoğun akıl duyulduğu belirtildi.

Ukrayna'nın egemenliğine ve arazi bütünlüğüne "sarsılmaz" dayanaklık etmek verildiği vurgulanan açıklamada, ait Avrupa Konseyi'ne organ devletlere durumun henüz kötüleşmesini ve mümkün silahlı çatışmayı mâni olmak düşüncesince çabalarını dü katına sürüm çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, gerilimin düşmesi ve diyaloğun sürdürülmesi istenildiğinin altı çizildi. Bu diyaloğun, Avrupa Konseyinin tüzüğündeki ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki ilkelere dayanması ve buna hürmet gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?