Ekonomi

ATO Başkanı Baran: Kurlardaki gerilemeyi dikkate alarak fiyatlarımızı rötuşlu edelim

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran "ATO üyelerimize de gerçek tüketicilere de çığırmak istiyorum, bulunan şartları kişi işlerimize uyarlanmış edelim, kurlardaki gerilemeyi dikkate alarak fiyatlarımızı güncelleyelim, rötuşlu edelim." dedi.

ATO Başkanı Baran: Kurlardaki gerilemeyi dikkate alarak fiyatlarımızı rötuşlu edelim
21-12-2021 15:34
Ankara

Baran, meydana getirdiği bağlanmış açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşidinden açıklayan ekonomiye müteveccih kararları değerlendirdi.

Türkiye'nin kalkınması ve büyümesi düşüncesince yatırımların desteklenmesi, istihdamın, üretimin ve ihracatın artırılması icap ettiğini tamlayan Baran, "Türkiye Ekonomi Modeli ile hükümet bunu yapmak düşüncesince rastgele çeşitli desteği veriyor. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çelimli desteği yalan konusu." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, iş dünyası olarak, özellikle KOBİ'ler kazanmak az daha kâffesi işletmeler düşüncesince istihsal ve envestisman odaklı nema modelinin ülkenin sürdürülebilir büyümesi açısından birlikte okazyon bulunduğunu düşündüklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yatırımlarımızı artırarak, genişletme yatırımları ile kapasitelerimizi büyütmeye ve Türkiye'nin gelişme göstermesine yardım vermeye bitmeme edeceğiz. Türkiye'ye güveniyor ve global hastalıkların bulunduğu bu zamanın ülkemize okazyon pencereleri de açtığının bilincinde kendisine üretmeye, istihdamı artırmaya ve aut pazarlamada büyümeye sürdürmek istiyoruz. Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanı'mız çeşidinden açıklayan tedbirlerin sektöre itimat donör tesirleri olduğuna ve henüz da olacağına inanıyoruz. Türk lirasına itimatı kasılma fail kâffesi adımları destekliyoruz. Paramıza itimat ve dönüşü sağlayıcı bu adımların endamsız müddette akıbet vereceğine ve kurdaki dalgalanmayı sonlandıracağına inanıyoruz. Sağlanacak itimat ortamı piyasaları da istikrarlı edecektir. Böylece yatırım, üretim, istihdam düşüncesince henüz alımlı koşullar oluşacaktır. Türk lirasına itimat sağlayıcı bu adımların endamsız müddette akıbet vereceğine ve kurdaki dalgalanmayı sonlandıracağına inanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş geceleyin ezanı açıklamış bulunduğu ihracatçılara doğacak vadeli kırat müjdesini de aşırı ehemmiyetli bulduklarını tamlayan Baran, döviz kurundaki sansasyon haysiyetiyle paha vermekte zorluk çeken dışarı satımcı firmalara direkt Merkez Bankası kanalıyla doğacak vadeli kırat verileceğini anlatım etti. Baran, bu muamele kararı ortaya çıkabilecek kırat farkının Türk lirası kendisine dışarı satımcı firmalara ödeneceğine dikkati çekerek, bunun ihracatı destekleyen, ihracatçılara itimat veren birlikte teceddüt bulunduğunu bildirdi.

Baran, ferdî tekaütlük sisteminde mevki yardımı oranının yüzdelik 5 artırılarak yüzdelik 30'a çıkarılmasının da düzene çekicilik katacağını vurgulayarak, "Bunu da artırım birikimlerini doğrulamak açısından müfit buluyorum. Kurum hasılatlarıntaki mevhibe yükünün azaltılmasının da arsıulusal rekabette işletmeleri doğrulamak açısından müfit olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Geleceğimizi endamsız vadeli çıkarlara doğrulama etmeyelim"

ATO üyeleri ve gerçek sektöre seslenen Baran, şunları anlatım etti:

"Mevcut şartları zat işlerimize uyarlanmış edelim, kurlardaki gerilemeyi dikkate alarak fiyatlarımızı güncelleyelim, rötuşlu edelim. Ekonomide dalgalanmalar bizim kabil çelimli kazanmak durumunda bulunan birlikte iklim düşüncesince istenmeyen birlikte durum. Ülkemizde istikrarı sağlayacak kâffesi adımları destekliyoruz. Biz bu ülkede yaşıyoruz, ticaretimizi yapıyoruz, çocuklarımız, torunlarımız bu ülkede büyüyor. Ülkemizin geleceğini de endamsız vadeli çıkarlara doğrulama etmeyelim. Buradan kâffesi yurttaşlarımıza çağrıda bulunuyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?