Yaşam

Atıl toprak 'can dostlar'ın barınağı oldu

Elazığ Belediyesince kestirmece 6 sene ilk nötr arazide kurulan Sokak Hayvanları Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokaktaki "can dostlar"a sığınak oldu.

Atıl toprak 'can dostlar'ın barınağı oldu
04-01-2022 11:53
Elazığ

Belediyenin 2016'da merkeze ilişkin Selli köyü sınırlarında mevcut 30 dönüm dağlık arazide kurduğu, 3 baytar doktor ve 20 personelin fariza icra ettiği merkez, çıkmaz hayvanlarına 5 bulutsuz otel konforunda ihtimam veriyor.

İdari bina, pisik ve kapik pansiyonları, başıboş seyahat alanları, yazlık ve kışlık kapik padokları, karantina binası, pisik evleri, uyuzlu ve kudurmuş üniteleri, ameliyathaneler ve polikliniklerin arazi almış olduğu melce 600 hayvana ev sahipliği meydana getirecek kapasiteye sahip.

"Barınak 5 bulutsuz otel konforunda"

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Fethi Aslantaş, AA muhabirine, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları öncülüğünde kentteki çıkmaz hayvanlarına huzurlu, bahtiyar ve yaşanabilir alanlar peydahlamak şartıyla düzentileme yürüttüklerini söyledi.

Merkezde çıkmaz hayvanlarına konforlu ve temiz müşterek ortamda baktıklarını tabir fail Aslantaş, barınağın merkeze tahminî 20 kilometre uzaklıkta kuvvetsiz dağlık müşterek bölgede kurulduğunu belirterek, "Barınak 5 bulutsuz otel konforunda. Yerimiz ağız ağıza doğaya hakim. Haftanın yedi haset dezenfekte ediliyor. Hayvanlarımızı tabandan sıtma ile ısıtıyoruz." dedi.

Hayvansever personel ile pisik ve köpekler ortada baş döndürücü elleme müşterek deste oluştuğunu dile getiren Aslantaş, merkezin 24 zaman kameralarla güvenliğinin sağlandığını aktardı.

Aslantaş, personelin mevrut ihbarları da değerlendirdiğine ayraç ederek, dertli çıkmaz hayvanlarının merkezde ameliyatlarının ve kısırlaştırmalarının yapıldığını, tedavisi tamamlananları gine aldıkları bölgelere bıraktıklarını kaydetti.

"Sokak hayvanları düşüncesince cankurtaran edinmeyi hedefliyoruz"

Barınakta yasaklı enva adına belirlenen 80 köpeğin de rehabilite edildiğine ayraç fail Aslantaş, çıkmaz hayvanlarına şimdi elleme ihtimam verebilmek düşüncesince barınaktaki emek harcamaları sonsuz güncellediklerini bildirdi.

"Sokak hayvanları düşüncesince otama aktarım ara bulucu adına cankurtaran edinmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda kaymakamlık ve beldelerimizde mevrut talepleri şimdi çabuk kıymetlendirme olanağına cemaat olacağız. İnsana maruz değerle ayrımsız biçimde çıkmaz hayvanlarımıza da ayrımsız ihtimam veriliyor." diyen Aslantaş, başkaca şehrin değişik noktalarında mevcut çıkmaz hayvanlarının da kurulan sistemlerle su ve abla ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

"Şimdiye derece 2 bin 300 hayvanı sahiplendirdik"

Merkezde baytar Hasan Hüseyin Doğan, barınağa getirilen hayvanların tedavisini en elleme biçimde yaptıklarını söyledi.

Personel ile merkezdeki hayvanları şefkatle iyileştirdiklerini dile getiren Doğan, "Tedavilerini ve kısırlaştırmalarını yapıyoruz. Saldırgan hayvanları rehabilite ediyoruz. Her sene sayı farkı 1500'ün üstünde efsanevi geliyor. Şimdiye derece 2 bin 300 hayvanı sahiplendirdik." diye konuştu.

Yaralı ve parasız getirilen pisik ve köpekleri neşelendirmek düşüncesince ellerinden geldiğince meşguliyet verdiklerini tamlayan Doğan, sağlığına kavuşmadan tek hayvanı katıksız geçinme bırakmadıklarını aktardı.

Doğan, "Nasıl insanoğlu sağlığına kavuşmadan hastaneden taburcu edilmiyorsa kılıç de hayvanlarımızı buradan taburcu etmiyoruz." ifadesini kullandı.

"Bunlar bizlere Allah'ın emaneti"

Merkezde memur Yunus Tüzen de hayvanların bakımı ve beslenmesinden mesul bulunduğunu anlatarak, hayvanları baş döndürücü sevdiklerinden ötürü onlarla elleme anlaştıklarını belirtti.

Tüzen, "Bizi gördüklerinde koşarak yanımıza geliyorlar. Bunlar bizlere Allah'ın emaneti. İşimizi en elleme biçimde hazırlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?