Ekonomi

ASELSAN 'Katar iddialarına' bağlı türel proses başlattı

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Görgün, "şirketin Katarlı olduğu" öne sürülerek piyasaya sürülen haberlerin hakikatı yansıtmadığını belirterek, esas dışı iddialar, çav ve paylaşımlara müteveccih türel proses başlatıldığını bildirdi.

ASELSAN 'Katar iddialarına' bağlı türel proses başlattı
18-12-2021 17:14
Ankara

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Twitter hesabından, birtakımı matbuat organlarında piyasaya sürülen "ASELSAN QATAR'lı oldu" başlıklı haberlere bağlı değerlendirmede bulundu.

"Bu sav başlığı kandırıcı ve doğruyu yansıtmayan birlikte başlıktır." ifadesini kullanan Görgün, Türk milletinin delik bebeği ASELSAN'ın, kürevi birlikte Türk firması namına 12 değişik ülkede çalışkan çalışkanlık gösterdiğini, 73 ülkeye dış satım yaptığını vurguladı.

Görgün, toptan pazarlarda çalışkanlık tay tay arabası şirketin, diyar haricinde da açmış olduğu ofislere verdiği adını ve markasını tescil faaliyetleriyle koruduğuna ve bunu rutin birlikte infaz namına gerçekleştirdiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Sözü güzeşte ASELSAN QSTP-B isimli sanlı Katar'daki şubemiz yüzdelik 100 ASELSAN'a ilişik olup 19 Ocak 2021'de Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyuru edilmiştir. Milli değerlerimizi örselemek yanlıştır, milletimize haksızlıktır. ASELSAN ile alakalı asıl dışı iddialara ve bu iddiaları pınar göstererek meydana getirilen sav ve paylaşımlara huzur tamamı türel süreçlerimiz başlatılmıştır."

Yüzde 100 ASELSAN'a ilişik bakım, tamirat ve modernleşme merkezleri

Şirketten de mevzuya bağlı matbuat açıklaması yapıldı. Açıklamada, globalleşen birlikte yapılış namına şirketin, diyar haricinde icra ettiği tamamı yatırımlar kapsamında ASELSAN markasının bellik ve kişi haklarını arkalamak üzere ASELSAN Ukraine, ASELSAN Pakistan, ASELSAN Qatar ve ASELSAN Katar MRO markalarının tescil başvurularını gerçekleştirdiği belirtildi.

ASELSAN'ın arsıulusal faaliyetleri kapsamında birlikte kol aşama atılmış olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Katar ve Körfez Bölgesi'nde emin birlikte defans ve uygulayım bilimi firması olarak, derinliğine senelerdir sürdürdüğümüz faaliyetlerimizin artım göstermesi nedeniyle sürdürülebilir birlikte insanoğlu deposu oluşturmayı, kalan operasyonel kapasiteyi durumunda desteklemeyi ve doğacak uygulayım bilimi defans çözümlerimizi sunmayı amaçladığımız Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezimiz ile satı sonrası dayanak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu faaliyetlerimiz hoppadak Katar ve Körfez Bölgesi'nde hudutlu kalmayıp, Azerbaycan'da beledi namına kısaca 20 senedir faaliyette mevcut ASELSAN Bakü şirketimiz ile Azerbaycan'da satı sonrası dayanak faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Yakın devirde benzeşim faaliyetlerimizi bitmeme etmek üzere Ukrayna'da ayrımsız kapsamda birlikte Bakım, Onarım ve Modernizasyon Merkezi yaşama eylemek düşüncesince çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz.

2021 senesinde faaliyete geçirdiğimiz ASELSAN Ukraine, ASELSAN Pakistan ve ASELSAN Katar MRO merkezlerimiz, rastgele birlikte evcil yahut ecnebi ortaklıkla kurulmamış olup, yüzdelik 100 ASELSAN AŞ iştirakleri namına faaliyetlerini sürdürmektedir. Bahse bap merkezlerde rastgele birlikte Ar-Ge faaliyeti ve verim üretimi yapılmamakta olup, tamlanan biçimde satı sonrası hizmetlerin gerçekleştirildiği, domestik alıcı ile elan benzeyen bağlantı kurabilmek üzere yapılandırılmışlardır."

Açıklamada, ASELSAN'ın diyar içi ve dışı iştirakleri, kapital ve katılma yapısına değgin tamamı açıklamaların saydam birlikte biçimde ASELSAN AŞ internet sayfasında gelişigüzel sene gösterilen Faaliyet Raporu'nda kamuya duyurulduğu tabir edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?