Asayiş

Arnavutköy’de lodosta hasar gören minare yıkılmaya başlandı

Arnavutköy'de mevcut Hacımaşlı Merkez Camii'nin lodosta hasar gören minaresi Arnavutköy Belediyesi ekipleri kabilinden kontrollü halde yıkılmaya başlandı. Öte yandan, minarede meydana getirilen icraat drone ile görüntülendi.

Arnavutköy’de lodosta hasar gören minare yıkılmaya başlandı
21-12-2021 15:53
Arnavutköy Hacımaşlı Mahallesi'nde mevcut Hacımaşlı Merkez Camii'nin 26 sene önceki el işçiliği ile mamul bulunan minaresi geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanmış bulunan lodosta hasar görmüştü. Hasar gören minarenin katabolizma işlemleri Arnavutköy Belediyesi kabilinden kontrollü biçimde yapılmaya başlandı. Öte yandan, minarede meydana getirilen icraat açıktan görüntülendi.

Mahalle muhtarından açıklama

Yıkım çalışmalarıyla ilgilendiren mütekellim Hacımaşlı Mahallesi Muhtarı Hayri Pekçetin, “Bu minare yapılalı seneler ha akıbet süreçlerde çatlaklar ve patlaklar oluştuğunu gördük. İçeride basamaklar da hasar görmeye başlamıştı ve insanoğlu basıp düşüyorlardı. Yetkililere bildirdik gelip baktılar. Ömrünün dolduğu kanaatine vardılar ve şuanda yıkıma geldiler. Cami cemaati de endişelenmeye başlamıştı. Bu fırtınada çatılar uçtu kılıç yıkılmadığına afsun ettik” dedi.

Mahallede canlı Bahattin Çeliker, “Bu cami 35-40 sene öncesinde derç el işçiliği kullanılarak yapıldı. Son senelerde bir güzel dâhilen patlamış lodos sıkıntı da bir güzel hasar görmüştü. Tehlikeli olmaya başlamıştı. Bu yıkıldığı devir benim evim elden yanda hasar verecekti. Şuanda yıkılıyor yenisi de yapılıyor inşallah.”

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?