Dünya

Arjantin’de diktatörlüğün işkencecisi dolapta yakalandı

Arjantin'de diktatörlüğünün en tanrısız işkencecilerinden birisi bulunan ve manşet çeşidinden etraflıca süredir aranan emektar er Carlos Cialceta çatı ortada gizlendiği dolapta yakalanarak gözaltına alındı.

Arjantin’de diktatörlüğün işkencecisi dolapta yakalandı
13-11-2021 00:15

Arjantin'de diktatörlüğünün en allahsız işkencecilerinden bir tanesi bulunan emektar er Carlos Cialceta ülkenin kuzeydoğusundaki Salta şehrinde dominant meydana getirilen ortak evde çatı ortada gizlendiği dolapta yakalandı. Polis kabilinden derinliğine süredir aranan Cialceta gözaltına alınırken, Cialceta'nın 1976 senesinde diktatörlük diyeti esnasında işlediği eş kaçırma, işkence ve kıya suçlarından yargılanacağı bildirildi. Sosyal medyada gösterilen fotoğrafta Cialceta dolabın içerisinden çıkarken görülüyor.

Güvenlik Bakanı Anibal Fernandez, Cialceta'nın 1976 senesinde Tartagal şehrinde Monte 28 Piyade Alayı'nda fariza icra ettiği tam eş kaçırma, işkence ve kıya suçlarından yargılandığını belirterek, 12 Nisan'da üstüne arsıulusal denetleme talimatı çıkarıldığını hatırlattı. Bakan Fernandez, “Kaçak Cialceta, dominant meydana getirilen lüp çatı ortada mevcut dolapta saklanıyordu. Saha emek vermesi ve telefon dinlemeleri sebebiyle gözaltına alındı" dedi.
Geçtiğimiz april ayında Salta Savcısı Carlos Martin Amad'ın talebi üstüne Yargıç Mariela Gimenez, Cialceta düşüncesince millî ve arsıulusal denetleme talimatı çıkarmıştı. Cialceta, emektar er ve Peronist reis Jorge Rene Santillan'ın ölümünde oranı olmakla suçlanıyor. Santillan, 10 Ağustos 1976'da kukuletalı 5 insan kabilinden 4 evladı ve eşinin gözü uğrunda dövüldükten sonraları kaçırılmış, ölmüş bedenine ise eyyam sonraları ulaşılmıştı. Savcılık, Cialceta'nın bahis konusu cinayetle ait yerine evi basan 5 kişiyi yönlendirdiğini düşünüyor.

Savcılığın iddiasına göre, Santillan'ın ölü bedeninin bulunmuş olduğu Mosconi'ye 20 kilometre uzaklıktaki Acambuco alanında işkence edilmiş ayrıksı cesetler de var. Cialceta bu cinayetler ve işkencelerin de sorumlusu yerine onama ediliyor.

 

Serkan Bayar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?