Sağlık

Araştırma: Kovid-19'a yakalanan gebelerin riskli doğum ihtimali şimdi faziletkâr olabilir

ABD'de meydana getirilen müşterek araştırma, Kovid-19'a yakalanan hamilelerin riskli doğumla için karşıya kalma ihtimalinin faziletkâr olabileceğini ortaya koydu.

Araştırma: Kovid-19'a yakalanan gebelerin riskli doğum ihtimali şimdi faziletkâr olabilir
17-01-2022 15:40
Ankara

News Medical sitesinin haberine göre, Institute for Systems Biology araştırı kuruluşunun icra ettiği çalışmada, uzmanlar, Kovid-19'a kez açan "SARS-CoV-2" testi meydana getirilen 18 binden çok bireyin esenlik kayıtlarını inceledi.

Bilim insanları, Kovid-19'a için melez ve testi artı çıkan hamilelerin sonuçlarını, testi olumsuz çıkan hamileler ile karşılaştırdı.

Çalışma kapsamında incelenen kişide geniş ve ılımlı derecede SARS-CoV-2 enfeksiyonuna rastlandı.

Hamileyken Kovid-19'a yakalanan kişilerde, er doğum, bebeğin kilosunun yahut boyunun hamilelik yaşına uyarınca muhtemel değerden ceninisakıt olması ve ölmüş doğum kadar ihtimallerin olabildiği bildirildi.

Gebelik esnasında tanıdık Kovid-19 enfeksiyonunun şiddetinin hamilelik süresi ile münasebetli olmadığı, virüs ile enfekte ergin ana adaylarının ağırbaşlı teneffüs sorunları yaşamasa caba riskli doğumla için karşıya kalabileceği ihtimaline uyanıklık çekildi.

Araştırmanın yazarlarından Jennifer Hadlock, "Kovid-19'u geniş halde nâkil hamileler caba SARS-CoV-2 enfeksiyonu zımnında risk altında. Kovid-19 ile hem ana bununla birlikte çocuk sağlığı risk altındadır. Bu gidişat hamile bayanların virüse için korunmasının önemini pekiştiriyor." ifadesini kullandı.

Araştırmanın neticeleri The Lancet Digital Health dergisinde yayımlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?