Ekonomi

Arap yatırımcılar Trabzon'dan artık konut almıyor

Trabzon'da hâlâ geçmiş yıllara gereğince bu yıl ilkin Arap yatırımcılara müteveccih konut satışlarında yüzdelik 70 oranında eksilme yaşandığı belirtildi. Daha ilk konut meydan Arap yatırımcıların da yüzdelik 25'lik ortak kısmının evlerini satarak bambaşka illere taşı

Arap yatırımcılar Trabzon'dan artık konut almıyor
22-10-2021 11:09
Tüm dünyada bulunduğu üzere devletimizde de yaşanmış olan pandemi periyodunun birlikte aşırı sektörde bulunduğu üzere yapım sektörünü de menfi etkilediğini tamlayan Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan” Maalesef diyar ve evren genelinde yaşadığımız Covid-19 yüzünden gelişigüzel bölgede bulunduğu üzere yapım dalında da olumsuzluklar yaşandı. Bu proses süresince özellikle ecnebi yatırımcılar aut devletlere yolculuk kısıtlamasından çevre yatırım yapamadılar. Dolayısıyla sonuç dü salname süreçte özellikle Trabzon, Doğu Karadeniz Bölgesine yatırım gayeli gelmediler. Gelenler de dinlence gayeli elan evvela aldıkları konutlarda durum ülkelerine dönüyordu. İnşaat sektörüne bakılınca konut satışı yönünde aşırı yansıması olmadı” dedi.

Yüzde 25'i konutu satarak apayrı bölgelere gitti

Trabzon'da elan evvela konut düzlük Arap vatandaşların yüzdelik 25'i evlerini satarak apayrı bölgelere taşındığını tamlayan Taflan, “Konutlarını satanlar var. Yaklaşık yüzdelik 25'i elan evvela almış bulunduğu konutunu sattı. Orta Doğu'dan, Arap ülkelerinden gelenler o günkü koşullarda aldıkları gayrimenkulleri hem dinlence gayeli bununla beraber kar marjı değerlendirerek apayrı bölgelere yöneliyorlar. Dolayısıyla şehrimizde 5-6 yıl durma ettikten sonradan apayrı şehirlere ve ya apayrı devletlere yöneldiklerinden evlerini satıyor.

Devamında gidenlerin noktayı eskisi üzere dolmadı. Şu anki sürece baktığımız devir o dönemlerdeki üzere çabukluk maatteessüf olmadı, bundan sonrası da güç görünüyor. Trabzon'da yabancılardan şu an doğrudan hoppadak konut düzlük olmadı. Yabancı yatırımcı gelişigüzel devir gelsin tamam, fakat gelişigüzel şeyden evvela domestik mahveden biz düşüncesince aşırı önemli. Yabancılar biraz yıl öncesinde konut aldılar, ondan sonra satıp gittiler. Türkiye haricinde değişik devletlerde konut alarak değerlendiriyorlar. Ekonomik özgürlükleri bulunduğu için çevre istedikleri yerde maada taşınır alabiliyorlar. Dolayısıyla önceki yıllara mucibince bu yıl Trabzon'da yabancılara müteveccih konut satışları yüzdelik 70 oranında eksilme yaşandı” dedi.

Bekir Koca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?