Ekonomi

Antalya’yı 8 milyonu aşkın turist ziyaret etti

Antalya'ya iklim eliyle mevrut turist sayısı Ocak ayından bugüne denli 8 milyonu aştı. Sadece Ekim ayının geçmiş 17 gününde ise Antalya'yı ziyaret fail turist sayısı 1 milyonu geçti. Açıklanan verilere gereğince Ocak ayından bugüne Antalya'ya iklim eliyle mevrut turist sayıs

Antalya’yı 8 milyonu aşkın turist ziyaret etti
18-10-2021 14:00

Akdeniz'in en ehemmiyetli gezim merkezlerinin başlangıcında mevrut Antalya'da gezim sezonunun bitmeme etmesiyle baş başa şehri ziyaret fail turist sayısındaki artım bitmeme ediyor.

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden tahsil edilen akıbet verilere uyarınca Ocak ayından bugüne denli iklim eliyle Antalya'ya mevrut turist sayısı 8 milyonu geçti.

Geçen yıla uyarınca yüzdelik 162 artım var

Geçen sene Ocak ayı ile 17 Ekim tarihleri ortada 3 milyon 70 bin 854 ferdin ziyaret etmiş olduğu Antalya'da bu sene bire bir çağda 8 milyon 38 bin 761 isim ziyaret etti.

Açıklanan verilere uyarınca Ocak ayından bugüne Antalya'ya iklim eliyle mevrut turist sayısı güzeşte yılın bire bir zamanına uyarınca yüzdelik 162 arttı.

Ekim ayında 1 milyonu aşkın turist geldi

Turizm sezonunun bitmeme etmiş olduğu şu günlerde Antalya'yı ziyaret fail turist sayısındaki artım bitmeme ediyor.

2020 yılı Ekim ayının evvel 17 gününde 498 bin 540 turistin ziyaret etmiş olduğu Antalya'yı bu sene bire bir çağda 1 milyon 22 bin 481 isim ziyaret etti. Geçen yılın bire bir zamanına uyarınca turist sayısındaki artım yüzdelik 105 adına gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?