Gündem

Antalya Diplomasi Forumu düşüncesince hazırlıklar sürüyor

Antalya Valisi Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılacak ve bu yılki anne teması "Diplomasiyi baştan kurgulamak" kendisine belirlenen Antalya Diplomasi Forumu düşüncesince meydana getirilen hazırlıkları ve tahsil edilen asayiş önlemlerini inceledi.

Antalya Diplomasi Forumu düşüncesince hazırlıklar sürüyor
08-03-2022 15:50
Antalya

Valilikten meydana getirilen açıklamaya göre, Vali Ersin Yazıcı'ya Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi ve Büyükelçi Deha Erpek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Murat Sezgin, İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ve ilişik kasıntı müdürleri de zevcelik etti.

İncelemelerin arkası sıra Antalya Diplomasi Forumu Hazırlık Toplantısı yapıldı.

Toplantıda ortak hanek işleyen Vali Yazıcı, Türkiye yerine baş döndürücü ehemmiyetli ortak organizasyona ikinci kere ev sahipliği yapılacağını belirtti.

Dünyanın önde mevrut liderlerinin Antalya'da ortak araya geleceğini aktaran Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca bu yıl, Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanları Antalya'da mülakat sağlayacaklar. Tüm dünyanın gözü Antalya Diplomasi Forumu'nda, zımnında Antalya'da olacak. Antalya Diplomasi Forumu, şehrimizin geleceği düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli ortak arazi tutuyor. Davos üzere ortak yere konumlanacak üzere duruyor ve Antalya'nın ismini bu forumla dünyaya yaymak istiyoruz. Dolayısıyla yapacağımız ve alacağımız değme çeşitli tedarik bu anlamda baş döndürücü önemli. Herkesin mesleğinde ne denli meraklı bulunduğunu biliyorum. Hep beraberce bu işi başaracağız. Hepinize kolaylıklar diliyorum."

Antalya Diplomasi Forumu 11-13 Mart'ta gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?