Asayiş

Ankara Valisi Şahin’den Keçiören’de bir binada gerçekleştirilen patlamayla ilgili açıklama

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir binada gerçekleştirilen patlama kararı 4 ferdin yaralandığını, bir ağababa ve çocuğunun yaşamını kaybettiğini açıkladı.

Ankara Valisi Şahin’den Keçiören’de bir binada gerçekleştirilen patlamayla ilgili açıklama
19-11-2021 08:03

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'nın Keçiören kazasının Kızlarpınarı Caddesi'ndeki 114 numaralı binada gerçekleştirilen patlama kararı vurulan 6 insandan bir ağababa ve çocuğunun yaşamını kaybettiğini açıkladı.

Binada gerçekleştirilen patlama sonrası oluşan çökmüş zımnında 6 ferdin yaralandığını dile getirdi. Vali Şahin ekiplerin çökme altında kontrol istirdat çalışmalarının bitmeme ettiğini belirtti. Binada dü Türk vatandaşı, Iraklı Türkmen karı ile bir de Afgan ailenin yaşadığını tabir fail Vali Şahin, “Ümidimiz çökme altında kimsenin bulunmadığı biçiminde ama gine de dört başı mamur ihtimalleri değerlendirerek arkadaşlarımız incelemelerini bitmeme ettiriyorlar. Yaralılarımızdan maatteessüf Iraklı Türkmen ailede babayla önemsiz çocuğunun ölüm etmiş olduğu bilgisi geldi. Şu anda 4 yaralımız, 2 vefatımız mevcut maalesef” biçiminde konuştu.

Afgan ailenin bir ayrıksı komşusuna misafirliğe gittiği düşüncesince patlama sırasında evde olmadıklarını kail Şahin, “Binada toplamda 11 büküm var. Bu dairelerin bir bölümü boş, bir kısmında durma ediliyor. Yine şehremaneti başkanımızın da dediği kadar bu düzlük kentsel dönüşüme yayıncı tutulabilir düzlük ama maatteessüf kentsel dönüşümle ilgili icraat bir taharri memuru polis maşer kuruluşumuz kabilinden mahkemeye götürülmüş olduğu düşüncesince emekleri durdurulan bir alan. Belediyemiz gine türel mücadelesini bitmeme ettiriyor, inşallah buralarda en çelimsiz sürede kentsel transformasyon sağlanarak yurttaşlarımızın şimdi emniyetli binalarda oturması gerçekleştirme edilecek” dedi.

Patlama yaşanmış bulunan yapının ruhsatlı, iskanı bulunan bir bina bulunduğunu kail Şahin,” Bina, emektar talimatname hükümleri doğrultusunda yapıldığı düşüncesince kentsel dönüşüme yayıncı bulunan alanlardan biri. Binada hem katıksız katıksız taş yağı lambası sistemi mevcut aynı sürede LPG kullanılıyor. Hangisinden kaynaklandığı fakat beceri düşünmeden sonraları anlaşılacak” sanarak konuştu.
 

Musa Erdoğan - Mehmet Kalay - Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?