Teknoloji

Ambargolara üzerine geliştirildi, ABD'ye ihraç ediliyor

REPKON'un geliştirip ürettiği namlular Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde arazi alıyor.

Ambargolara üzerine geliştirildi, ABD'ye ihraç ediliyor
13-10-2021 11:24
Ankara

Türk savunma sanayisi içerisinde yerlileştirilen namlu ve füze gövdeleriyle hacir ve ambargoların yarattığı olumsuzlukların önüne geçilirken bahis konusu ürünler ile ABD'ye dış satım başarısı yakalandı.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Amerikan Ordu Derneği (AUSA) çeşidinden planlı AUSA 2021, savunma sanayisinde çalışkanlık yayınlayan arsıulusal baş döndürücü sayıda profesyoneli ve firmayı buluşturdu. Yaklaşık 700 standın açıldığı etkinliğe, Türkiye'den REPKON katıldı. Türk savunma sanayisinde mızrap şekillendirmede önde mevrut firmalardan REPKON, AUSA 2021'de verim ve yeteneklerini anlattı.

Şirket, domestik ve ulusal adına envantere giren ve bu kapsamda ithalatın önüne güzeşte "flowforming" yöntemi ile imal edilen 40 milim hudayinabit bomba atar namlusunu fuarda sergiledi.

Bunun birlikte rotasyonel itici çarpma makinesiyle imal edilen 5,56, 7,62, 9 ve 12,7 milimetrelik namlular da REPKON standında arazi aldı. Şirket, "flowforming" yöntemi ile imal edilen alüminyum ve hususi alaşımlı polat malzemeden oluşan 70, 122, 300, 610 milim çapındaki ayrışık füze gövdelerini de tanıttı.

"ABD'li şirketler memnun"

REPKON İş Geliştirme ve Kurumsal İletişim Müdürü Uğur Cem Gürpınar, fuara 2017’den bu yana geceli gündüzlü katıldıkları söyledi.

Çeşitli kalibrelerdeki namluların ABD'ye ihracatına başladıklarını bildiren Gürpınar, ilkin evren çapında tanınır ABD'li tabanca firmalarının REPKON namlularının başarım ve yaşam adına sağlamış olduğu katkıdan baş döndürücü kıvançlı kaldıklarını belirtti. Gürpınar, makine, nitelik ve süreç teknolojilerine de bilge olduklarından çevre şu anda standartların üstünde namlu üretimine bitmeme ettiklerini dile getirdi.

Fuarda Türkiye’yi anabolizma etmekten alım çalım duyduklarını vurgulayan Gürpınar, "Özellikle mestur ve açıkça engelleyim uygulamalarından çevre domestik ve ulusal adına geliştirdiğimiz mamüllerin ABD ve arsıulusal alışveriş düşüncesince dış satım noktasına gelmesi ehemmiyetli birlikte mesaj. Bu gestalt diyar olarak, teknolojik adına savunma sanayisinde dünyada ehemmiyetli birlikte yere eş olduğumuzun ispatı adına da görülmeli." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?