Dünya

Almanya'da Kovid-19 aşısı yaptırmak istemeyenler düşüncesince avlu pahalılaşacak

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın eyalet afiyet bakanlarıyla meydana getirdiği toplantıda, ülkede aşılama yaptırmak istemeyenlerle ilgili, yaşamın pahalılaşmasına sebep olacak acemi kararlar alındı.

Almanya'da Kovid-19 aşısı yaptırmak istemeyenler düşüncesince avlu pahalılaşacak
22-09-2021 20:05
22-09-2021 20:05
Berlin

Karara mucibince 1 Kasım'dan itibaren telkih sıfır çalışanlar Kovid-19’a yakalanmalarından sonraları karantinaya girdiklerinde çalışmadıkları eyyam düşüncesince sevap kaybından çevre devletten ödence alamayacak. Bu kural, hekim raporuyla belgelenen keyif sayesinde telkih yaptıramayanlar düşüncesince uygulanan olmayacak.

Ayrıca, telkih olunmadığı takdirde aşçı yahut tiyatro, sinema, dinleti üzere ayrışık etkinliklere dönüşmek düşüncesince mergup çabuk Kovid-19 testlerinin tutarı yurttaşlar çeşidinden ödenecek. 12-17 yaştaki çoluk çocuk ve ayrıntılar ile hamileler ise bu testleri 31 Aralık’a denli parasız yaptırabilecek.

Sağlık Bakanı Spahn, bu acemi kuralların telkih yaptırmak istemeyenlere birlikte bası değil, adaletli olmayla ilişik birlikte gidiş bulunduğunu belirterek, "Kendilerini ve başkalarını telkih kanalıyla koruyanlar, telkih olmayanlar düşüncesince bozukluk mal ödediklerine bağlı yerinde birlikte istifham soruyorlar." dedi.

İnsanların telkih olma dair engellenmeyen olduklarına ayraç fail Spahn, fakat kişilerin verdikleri bu kararla sorumluk taşımaları ve maddesel neticelere katlanmaları icap ettiğini kaydetti.

Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanı Klaus Holetschek de salgınla mücadelede telkih peyda etmek istemeyenlerin de günah alması icap ettiğini anlatım ederek, "Sağlık öne sürülen sebebi sıfır rastgele birlikte sebeple telkih yaptırmayı reddedenler menfaat kaybını topluluğun ödemesini bekleyemezler." değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’da 1 Kasım’a denli uygulanan olacak yönetmeliğe göre, Kovid-19 zımnında karantinaya dönüşmek durumunda küsurat çalışanlara, evde kaldıkları geçmiş 6 haftada maaşının tamamı, yedinci haftadan itibaren ise yüzdelik 67’si talih çeşidinden ödeniyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?