Sağlık

Almanya’da kesilecek denilen bacağı Türk doktoru kurtardı

Almanya'da yakalandığı mızrap kanseri dolayısıyla kesilmesi gerektiği söylenen 13 yaşındaki Suhejl Kalac'ın bacağına takma takıldı. Ameliyatı işleyen Prof. Dr. Volkan Gürkan, "Yaklaşık 5 vakit devam eden ortak dizi eylem oldu. Çok güzel geçti. Çocuğun damarlarını ve sin

Almanya’da kesilecek denilen bacağı Türk doktoru kurtardı
26-12-2021 14:00

Almanya'da canlı ve yaz tatilinde memleketleri Bosna'ya revan Kalac ailesinin 13 yaşındaki oğlu Suhejl Kalac, ayak topu oynadığı tam düşerek ayağını kırdı. Bunun üzerinde apar topar oğlunu alıp Almanya'ya dönen ve Almanya'da imamet işleyen Boşnaklı ağababa Haris Kalac, oğlunu Almanya'da Üniversite Hastanesine götürdü. Hastane doktorları, 13 yaşındaki Suhejl Kalac'ı ameliyata aldı. Sonrasında aile, sağlık muayenesi düşüncesince kontrole gittiğinde Alman doktorlar, olayın riskli olduğunu, çocuğun dirimlik tehlikede bulunduğunu ve 1 hafta içinde de ortak bacağını kesmeleri icap ettiğini söyledi. Bu hali onama etmeyen baba, arkadaşları aracılığıyla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi'ni duyar duymaz 13 yaşındaki oğlunu alıp Türkiye'ye getirdi. Yapılan araştırmalar kararı Suhejl Kalac, Maltepe'de mevcut Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi'nde ameliyata alındı. Prof. Dr. Volkan Gürkan'ın ve kadrosunun icra ettiği güzel ameliyat ile Suhejl Kalac'ın bacağına takma takıldı.

“Emarı incelediğimde tümörün aşırı iri bulunduğunu gördüm”

Konuya bağlı Prof. Dr. Volkan Gürkan, “Küçük 13 yaşında, bizlere Almanya'dan geldi. Bir halde bizi bulmuşlar. Sorunu bacağında. Diz kapağında iri çirkin işkilli ortak ur var. Çocuk mızrap kanseri, Almanya'da bacağı biraz ay evvela şişmeye başlamış. Orada iri hastanelere gitmişler ve biyopsi alınmış. Biyopsi alınarak tanıyı koymuşlar. Yani bebek o sitresarkom, ancak kütle aşırı büyük. Ve bacağın doğa ve sinirlerini de sarmış. Almanya'da kimyasal tedavi yapmışlar. Ama cerrahi müdahale tarihi erişince çocuğa amputasyon önermişler. Yani çocuğun bacağını kalçasından kesecekler. Tabii anne, ağababa aşırı romanesk çocuğun bacağının kesilmesini istemiyorlar. Bir halde bizim ülkemizi ve bizi bulmuşlar. Emarı incelediğimde tümörün aşırı iri bulunduğunu gördüm. Tabii ki doğa ve sinirlerle aşırı ilişkiliydi. O sebepten dolayı belli çocuğun bacağını boğazlamak istemişler. Fakat tığ bu ameliyatları aşırı yapıyoruz. Küçük bizim evvel hastamız değil. Defalarca yaptık ve bu mevzuda tecrübeliyiz.” dedi.

“Yaklaşık 5 sayaç devam eden ameliyat aşırı güzel geçti”

Çocuğu ameliyata aldıklarını ve kestirmece 5 sayaç devam eden ortak ameliyat bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Gürkan, "Çok güzel geçti. Çocuğun damarlarını ve sinirlerini de kurtardık. Kemiğinden kestirmece 22 santimetre çıkardık. Ve oraya ortak platin koyduk. Çocuğun şu an hem yaşamı kurtuldu hem bacağı kurtuldu bununla birlikte bacağıyla yürüyebilir bir duruma geldi. Hatta ahit yayan evladı taburcu edeceğiz. Her bilinçlilik aşırı şükür aşırı güzel geçti. Biz de aileyle bu arada aşırı mutluyuz” niteleyerek konuştu.

“Almanya'da yapacakları ameliyatla çocuğum bacağını kaybedecekti"

Almanya'da imamet işleyen Boşnaklı ağababa Haris Kalac, çevirmen eşliğinde icra ettiği açıklamada, “Yaz tatilinde türkiye Bosna'ya gitmiştik. Çocuğum ayak topu canlandırırken bacağını yaraladı, bacağı kırıldı. Apar topar yeniden Almanya'ya döndük. Almanya'da Üniversite Hastanesi'ne gittik. Çocuğumu ameliyata aldılar.. Sonrasında kontrole gittiğimizde etibba olayın riskli olduğunu, sağlık muayenesi ettiklerinde ortak huysuzluk olduğunu, çocuğun yaşamının tehlikede bulunduğunu ve bu bacağı ortak haftalık ortak proses içinde ampüte etmeleri icap ettiğini söylediler. Tabii hakeza ortak şeyi banko onama etmedik ve araştırmaya başladık. Farklı hastanelerden termin almaya çalıştık. Arkadaşlarım aracılığıyla Bezmialem Hastanesi'ni duyduk ve buraya gelmeye değişmeyen verdik. Burada şu anda aşırı memnunuz. Çünkü çocuğumuzun bacağı kurtuldu. Almanya'da yapacakları ameliyatla çocuğum bacağını yitirecekti ve burada bacağını kurtardılar. Volkan Hoca'ya aşırı teşekkürname ederiz . Hastaneden de ortak o denli aşırı mutlu kaldık" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?