Dünya

Almanya'da cami otoparkındaki anahtar kundaklandı

Almanya'nın Bochum kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine ilişkin Merkez Camisi'nin parkındaki ortak taşıt kundaklanma kararı kullanılamaz duruma geldi.

Almanya'da cami otoparkındaki anahtar kundaklandı
09-12-2021 15:14
Bochum

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinden (DİTİB) meydana getirilen açıklamaya göre, zaman 02.50'de meydana mevrut olayın peşi sıra camiye 500 mt. uzaklıktaki apayrı yanında anahtar da kundaklanmaya çalışıldı.

Güvenlik kameralarınca kaydedilen ve cami cemaatinden yanında Türk'e alakadar bulunan otomobilin kundaklanması vakasında ölen veya vurulan olmadı.

Bochum DİTİB Merkez Camisi Dernek Başkanı Adnan Akçay, alıcı kayıtlarına layıkıyla şeb yanında ferdin camiye alakadar otoparka gelmiş olarak yanında otomobilin dibine mazot döküp yaktığını söyledi.

Yanan otomobilin kullanılamaz bir vaziyete geldiğini tamlayan Akçay, hâlâ sonradan ayrımsız ferdin caminin 500 mt. ilerisinde apayrı yanında ara bulucu da yakmaya çalıştığını fakat otomobilin yanmadığını anlatım etti.

Polis, kundaklama vakasıyla alakadar sormaca başlattı.

Essen Başkonsolosu Cebeci'den camiye ziyaret

Türkiye'nin Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Merkez Camisi'ni görüşme etti.

Cebeci, burada icra ettiği açıklamada, caminin otoparkında yanında Türk'e alakadar otomobilin kundaklanarak kullanılamaz bir vaziyete geldiğini, saldırının nedeninin hâlâ bilinmediğini ve asayiş birimlerinin değme ihtimali menfez uğrunda bulundurarak vakası soruşturduğunu söyledi.

Sabaha üzerine meydana mevrut vakası bilgi alır almaz görüngü adına geçiş ettiklerini aktaran Cebeci, "Camimizin park dalında mevcut yanında vatandaşımıza alakadar otomobilin kundaklandığını öğrendik. Bochum emniyeti kriminal dairesi ve anayasayı siper teşkilatı görüngü durumunda tetkik yaptı." dedi.

5 Aralık'ta da Dortmund'da yanında caminin kapısına hınzır başı asıldığını hatırlatan Cebeci, "Bochum Emniyet Müdürüne de mevzuyla alakadar endişelerimizi ilettik. 3 güneş evvela Dortmund'da bulunan ağırcanlı vakası da hatırlattık. Kısa aralıklarla bu cins olayların olmasının cemaatimizde tedirginliğe faktör bulunduğunu söyledik. Şu anda otomobilin yakılması hadisesinin mahiyetini etraflı ihtimalleri dikkate alarak inceliyorlar. Bize de arka devir yapacaklarına değgin yalan verdiler. Biz de cemaatimizle yanında araya geldik, vatandaşımıza önceki olsun dileğimizi ilettik. Bundan ahir süreci Alman makamlarıyla baş başa strateji etmeye bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu arada, kundaklama sonrası kullanılamaz bir vaziyete mevrut anahtar çekiciyle görüngü yerinden kaldırıldı.

Güvenlik birimleri mevzuyla alakadar sormaca yürütüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?