Dünya

Almanya yeni yıla Covid-19 yasaklarıyla girdi

Almanya'da özellikle hükûmet merkezi Berlin kazanmak kadar nice şehirde yurttaşlar yeni sima güneş tacı virüs (Covid-19) salgını zımnında yeni yıla evlerinde girerken, Köln ve Frankfurt kentlerinde birtakımı yurttaşlar yasakları tanımadı.

Almanya yeni yıla Covid-19 yasaklarıyla girdi
01-01-2022 07:52

Almanya, yeni yıla güneş tacı virüs (Covid-19) ile uğraş önlemleri gölgesi altında girdi. Avrupa'da cümbüş kenti kendisine tanıdık Almanya'nın başkenti Berlin, Covid-19 önlemleri dolayısıyla yeni yıla kelimesiz titreşimsiz girdi. Normal koşullar altında Berlinlilerin beraberinde ülkenin öteki kentlerinden ve yurtdışından mevrut turistlerle dolup taşan Berlin sokakları yeni yılda ise sakinliğiyle uyanıklık çekti. Evlerde planlı hususi yılbaşı kutlamaları da yasaklardan nasibini aldı. Federal hükümetin, eyalet başkanları ile bu arada aldıkları kararlar gereği, evlerde aşılı yahut akıbet 6 ay içinde rahatsızlığı atlatmış olanlar müdahale en aşkın 10 insan birlikte araya gelmesine müsaade verildi. Karada, 14 gözyaşı altı ayrıntılar ise bu kuraldan affedilmiş tutuldu. Ayrıca aralarında Berlin'in en ehemmiyetli cadde, çıkmaz ve meydanlarının da bulunmuş yer aldığı 57 noktada, hoppa fişek ve maytap atılması yasaklandı. Kurala uymayanlar ise 50 bin euro'ya denli vasıl cezalarla dirlik karşıya kalacağı belirtildi.

Restoranlar ve kulüpler açık, raks yasak

Berlin'de yeni yılda restoran, amerikan pas ve kulüpler belirgin tutulurken, şehirde herhangi birlikte muhtelif danslı cümbüş yasaklandı. Normalde herhangi birlikte yılbaşı gecesi zamanı Brandenburg Kapısı uğrunda on binlerce bireyin katılımıyla planlı yılbaşı eğlenceleri ve hoppa fişek gösterisi Covid-19 dolayısıyla bu yıl gine yapılamadı. Berlin polisi ise, bin 600'ü kuvvetlendirme güç peyda etmek az daha toplamda 2 bin 500 polisle geceleyin süresince pandemi kurallarını denetledi. Yerel saatle 19.00'dan itibaren "olağan dışı hal" pozisyonuna güzeşte Berlin itfaiyesi bin 400 personeli ile herhangi birlikte muhtelif düşkün ve felakete dirlik uyanık bekledi.

Frankfurt kenti yasak tanımadı

Avrupa'nın mal merkezi Frankfurt kenti ise yeni sene kutlamalarına getirilen yasaklara uymadı. Covid-19 salgını önceleri Almanya'da yeni sene kutlamalarının en anıtsal birlikte halde düzenli edilen Frankfurt kentinde bu yıl, Covid-19 önlemleri kapsamında getirilen aralık kuralları dikkate alınmadı. Yeni yılı zamanı Römer meydanında ve Main Nehri kenarında kutlayan binlerce Frankfurtlu, manşet çeşidinden meydana getirilen kesif pıtrak anonslara aldırış etmedi. Sıkı düzenlilik tedbirlerine karşın şehrin nice durumunda hoppa fişekler atıldı. Polis, şehirde geceleyin süresince karakol atarken, yeni sene sokaklarda yapılmaması müstelzim yasakların 31.12.2021 ile 01.01.2022 vakit 03.00 bitmeme edeceğini, disko ve öteki cümbüş yerlerinin güneş tacı virüs yasakları kapsamında bağlı olacağını duyurdu.

Köln kentinde yılbaşı kutlamaları yapılmadı

Almanya'nın Köln kentinde herhangi birlikte yıl zamanı Dom Katedrali uğrunda meydana getirilen yeni sene kutlamaları, Covid-19 yasakları dolayısıyla güzeşte yıl yer aldığı az daha bu yıl da yapılamadı. Kentte bazısı bölgelere kişilerin toplanmaması düşüncesince lif örgüler yerleştirilirken, polisin de enli düzenlilik önlemi almış yer aldığı görüldü. Köln'de yasaklara karşın bazısı alanlarda ise hoppa fişekler eşliğinde kutlamalar yapıldığı uyanıklık çekti.

Mehmet Koca - Sinan Karamurat - Mahmut Tosun
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?