Dünya

Almanya Başbakanı Merkel düşüncesince askeri veda töreni düzenlendi

Almanya Başbakanı Angela Merkel düşüncesince askeri veda töreni düzenledi.

Almanya Başbakanı Merkel düşüncesince askeri veda töreni düzenlendi
02-12-2021 23:39
Berlin

Angela Merkel, Savunma Bakanlığında planlı törende meydana getirdiği konuşmada, 16 salname başbakanlığının arkası sıra minnet ve alçakgönüllülük hissettiğini söyledi.

Görevini doğacak hafta Sosyal Demokrat Partili Olaf Scholz'a devredecek bulunan Merkel, başvekil namına geçirdiği 16 senenin bir aşırı devir aşırı zorba olduğuna ayraç ederek, "Özellikle salgının akıbet dü yılı, siyasete, bilime ve içtimai gelir mahsus güvenin ne derece ehemmiyetli bulunduğunu ve bire ortak sürede ne derece kırılgan olabileceğini ortak büyüteçle gösterdi." dedi.

Demokrasinin nefret, kuvvet ve kusur bilgilendirmeye huzur savunulması çağrısında mevcut Merkel, "Demokrasimiz, kendini eleştirmeli namına tetkik ve tashih kabiliyetiyle gelişir. Sürekli menfaat dengesinden ve birbirine saygıdan yaşar. Dayanışma ve güvenden, başkaca gerçeklere bulunan güvenden ve ilmî bilginin reddedildiği, tuzak teorilerinin ve ajitasyonun yayılmış olduğu gelişigüzel yerde çelişkilerin dile getirilmesi gerektiği gerçeğinden beslenir." değerlendirmesinde bulundu.

İlerideki zorluklara yanıt bulma ve geleceği biçimlendirme görevinin ortak ahir hükümete kaldığını tamlayan Alman Şansölye, bu yüzden haftaya vazifesini devredeceği istikbal Başbakan Olaf Scholz'a başarılar diledi.

Veda törenine, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ve benzeri Elke Büdenbender ile aşırı sayıda fevk dozaj politikacı katıldı.

Alman ordusunun "Grosser Zapfenstreich" namına isimlendirilen seremonisi, görevine veda fail Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Savunma Bakanları düşüncesince düzenleniyor.

Törende Merkel'in şahsen kendisinin seçtiği "Büyük Tanrı seni övüyoruz" angın tanrısal ile "Benim düşüncesince al güller yağsın" ve "Renkli filmi unutmuşsun" angın parçalar çalındı.

Angela Merkel, 8 Aralık'ta Federal Meclis'te Başbakanlık rolü düşüncesince kasem edecek bulunan Olaf Scholz'a vazifesini devredecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?