Dünya

Alman hükümeti Kovid-19 vakalarının artmasından endişeli

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, günce acemi insan koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasından çevre telaşlı olduklarını söyledi.

Alman hükümeti Kovid-19 vakalarının artmasından endişeli
05-11-2021 18:19
Berlin

Seibert, Berlin’de planlı matbuat toplantısında, günce fenomen sayılarının güzeşte senenin oranlarını aştığına ayraç ederek, bu artışla hastanede ve derin iş servislerinde yatan marazlı sayısının da yükseldiğini belirtti.

"Veriler iyice akıl verici." ifadesini kullanan Seibert, Saksonya kabil birtakım alanlarda hastanelerdeki durumun ciddi bir vaziyete geldiği bilgisini paylaştı.

Seibert, bambaşka alanlarda de ağırbaşlı marazlı sayılarının artabileceğini ve hastanelerin kapasitesinin aşılabileceğini dile getirerek, hastanelerdeki döşek kapasitesinin hudutlu bulunduğu uyarısında bulundu.

"Hastanelerden mevrut ikazları ciddiye almamız lazım." ifadesini kullanan Seibert, halkı aşılama olmaya ve tedbirlere uymaya çağırdı.

Sağlık Bakanı Spahn: "Önümüzde baş döndürücü ağırbaşlı haftalar var"

Öte taraftan Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, eyalet keyif bakanlarıyla Lindau kentinde planlı toplantının peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, Kovid-19 salgınında dördüncü dalganın çelimli halde hissedildiğine dikkati çekerek, birtakım alanlarda derin iş servisleri kırcı bulunduğu düşüncesince Kovid-19 hastalarının bambaşka bölgelere nakledildiğini anlattı.

"Önümüzde baş döndürücü ağırbaşlı haftalar var. Bu, küsurat fenomen rakamlarından görülüyor." diyen Spahn, dördüncü dalganın kırılmasının ehemmiyetli bulunduğunu kaydetti.

Spahn, salgınla mücadelede eyaletlerin keyif bakanlarıyla 3 mevzuda anlaşmaya varıldığı bilgisini paylaşarak, ikinci düze aşının üstünden 6 ay geçtikten sonradan her insanın 3. düze aşılama olabileceğini söyledi.

Özellikle yaşlıları ve keyif personelini üçüncü düze aşılama olmaya çağıran Spahn, aşıların muayenehanelerde, aşılama merkezlerinde ve taşınabilir aşılama araçlarında yapılacağını aktardı.

Spahn, iç mekanlara girişlerde 3G (aşı, sınav yahut iyileşme), fenomen sayılarının baş döndürücü faziletli bulunduğu alanlarda ise 2G (aşı yahut iyileşme) kuralının uygulanan olması anlamında oydaş kalındığını, bu kuralların kalın düzen arama edilmesi icap ettiğini belirtti.

Bir gayrı önlemin de başta "savunmasızların yaşamış bulunduğu yerlere" bağlı bulunduğunu vurgulayan Spahn, buğulu ve iş evlerine girişlerde aşılama olanlara ve iyileşenlere de sınav zorunluluğunun getirileceğini kaydetti.

Günlük fenomen sayısı artıyor

Almanya’da günce fenomen sayısı, salgının gene buyana en faziletli seviyeye ulaştı.

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) meydana getirilen açıklamaya göre, sonuç 24 saatte 37 bin 120 insanlarda Kovid-19 belirleme edilirken, virüse yakalanan 154 isim yaşamını kaybetti.

Ülkede toplanmış fenomen sayısı 4 milyon 709 bin 488'e, toplanmış dirilik kaybı 96 bin 346'ya çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?