Dünya

Alman ARD Kanalı "Türk tabanca sanayisinin yükselişte" bulunduğunu yazdı

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD Türk tabanca sanayisinin yükselişte olduğuna bağlı sav yayımladı.

Alman ARD Kanalı
04-10-2021 17:26
Berlin

Alman Birinci Televizyon Kanalının salık bülteni Tagesschau'un genel ağ sayfasında, "Türk tabanca sanayisi yükselişte" başlığı kullanıldı.

Haberde, "Droneler, canlanan Türk defans sanayisinin ihracatında en aşırı satılan mahsulat yerine gelişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkenin lehçe güce yükselmesine müteveccih emek harcaması tüketicilere ek ortak ivme kazandırıyor." ifadeleri kullanıldı.

Her sene güzün Teknofest'in düzenlendiğine ayraç edilen haberde, burada, öğrencilerin özlük icra ettikleri droneleri tanıttıkları belirtildi.

Haberde, "Türkiye'de imal edilen (Made in Turkey) harp droneleri bundan böyle aşırı ihraç edilen ürünlerdir." ifadesi toprak aldı.

Baykar şirketinin ürettiği TB2'nin sağlam yerine gösterildiği haberde, güzeşte sene güzün Azerbaycan ordusunun bu İHA'ları Ermenistan’a için harpte kullandığına ayraç edilerek, "Askeri uzmanlar, bunlarla hedeflerin belirleme edilmiş bulunduğu ve Azerbaycanlıların çabucak ilerlediğini doğruladı." bilgisi paylaşıldı.

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar’ın firmanın akıbet gelişmelerini Teknofest'te tanıttığı tamlanan haberde, Türk öğrencilerin "Akıncı" İHA'sını hayranlıkla izlediğine toprak verildi.

Bayraktar'ın enikonu ümranlı ortak uygulayım bilimi bulunduğu tamlanan haberde, kurnaz silahlara cemaat olunduğunda dronelerin harp dalında iri etkiye cemaat olabileceği aktarıldı.

Haberde, "Ülkedeki insanoğlu Bayraktar'ın orduya ve silahlara müteveccih hislerini, başta de bunlar ülkede geliştirilip üretildiyse paylaşıyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

- "2002'de ülkede hemen 56 defans firması varken 2020'de1500 şeriklik bulunuyor"

Yurt haricinde da Türk dronelerine alakanın gelişigüzel güzeşte güneş arttığı vurgulanan haberde, dronelerin alıcıları ortada Azerbaycan, Polonya, Ukrayna, Katar ve Tunus'un toprak almış bulunduğu tabir edildi.

Bayraktar'ın Türkiye’de akıbet 15 yılda defans sanayinde iri ilerlemeler sağlandığını, Türk firmalara ve mühendislere güvenildiğinin vurguladığına ayraç edilen haberde, Bayraktar'ın sonunda toptan rekabetle giriş edecek teknolojiler geliştirildiğini ve bire ortak sürede ordunun tabanca ithalatında henüz özgür bir duruma geldiği kaydedildi.

Alanında aşırı okunan kesim gazetesi Defence News'in sıralamasında 2020'de evvel 100'ün zarfında 7 Türk şirketinin toprak almış bulunduğu anımsatılan haberde, "2002'de ülkede hemen 56 defans firması varken 2020'de 1500 şeriklik bulunuyor." denildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle'nin Türkiye’nin bu senenin evvel 6 ayında 169 ülkeye tabanca ihracatı yaptığını açıklamış bulunduğu tamlanan haberde, "ABD evvel tam toprak alırken onu Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve Bangladeş strateji ediyor. Bir geçmiş senenin bire ortak zamanında bu skor 138'di. Gülle'ye gereğince önümüzdeki dokuz yılda ihracatta en iri ilerlemeyi defans ve havacılık sektörleri kaydedecek ve yüzdelik 400'lük ortak çoğalma bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?