Ekonomi

Allianz Türkiye’nin HackZone Scale Up Accelerator programı tamamlandı

Sigorta firması Allianz Türkiye'nin, inovatif startup'larla iş birliğini güçlendirmek, startup'ların girişimlerini çurlatmak ve sigorta sektöründe inovasyonu sübvanse etmek hedefiyle Hackquarters teşrikimesai ile yaşama geçirdiği HackZone Scale Up Accelerator programı tamamlandı

Allianz Türkiye’nin HackZone Scale Up Accelerator programı tamamlandı
17-01-2022 12:24

Allianz Türkiye'nin sigortacılıkta inovasyonu ileriye nakil odağı doğrultusunda, startup'larla iş birliğini açık açık çoğaltma ve startup'ların girişimlerini çabuklaştırma hedefiyle yaşama geçirdiği HackZone Scale Up Accelerator programı tamamlandı. Yapılan açıklamaya göre, 6 maaş çabuklaştırma programı ile sigorta sektöründe ehemmiyetli yanında işe imza atan sigorta şirketi, program ortağı Hackquarters ile beraberce hem startup'ların girişimlerini hızlandırmayı aynı zamanda sigorta sektörüne ve girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmayı hedefledi. Programa mevrut 87 müracaat arasından öne çıkan B2Metric, Co-one, OtoKonfor, Diyetkolik, Uservision programa benimseme edildi. Program boyunca girişimler yurtiçi ve yurtdışından toplanmış 750 bin dolarlık envestisman topladı.

Programda; kullanıcı deneyimini düzeltme ve alıcı bağlılığını artırma, oyunlaştırma teknolojisinin sigorta sektörüne uyarlanması ile sayısal esenlik çözümleri sahalarında inovatif çözümleri bulunan girişimcilerle teşrikimesai yapıldı. 6 ay devam eden HackZone Scale Up Accelerator ile startup'lara, Allianz profesyonellerinin yanı esna yurtiçinden ve yurtdışından dalında bilirkişi 49 mentor ve eğitmen kabilinden toplanmış 88 saatlik mentorluk desteği verildi. Girişimcilere ayrıca, sigorta şirketinin ağından yararlanma ve sigorta şirketinin API'larına (Uygulama Ara Yüz Programları) ulaşım imkânı sunularak toplanmış 200 bin TL akça dayanak sağlandı. Startup'lar sigorta firması ile teşrikimesai yapma, Allianz'ın arsıulusal envestisman network'üne ve şişman envestisman network'lerine de ulaşım fırsatı buldu.

Konuyu değerlendiren Allianz Türkiye Pazarlama ve Dijital Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Onur Kırcı, “Sektörümüze yenilikçi iş modelleri kazandırmayı ve startup'ların girişimlerini hızlandırmayı amaçladığımız HackZone Scale Up Accelerator Programımızla girişimcilik ekosistemini desteklemeye bitmeme ettik. Programda, startup'lara akça görüntü desteğiyle eğitim, mentorluk, arsıulusal envestisman ağına ve Allianz'ın dalında bilirkişi düzentileme arkadaşlarımıza ulaşım olanağı sunduk. Ayrıca, programın bizim düşüncesince en altın bölümü bulunan startup'larla teşrikimesai fırsatını yakaladık. Bundan sonradan da girişimcilik ekosistemini desteklemeye ve startup iş birliklerine bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?