Asayiş

Alacaklısını vurdu, polisin operasyonuyla yakalandı

Aksaray'da alacaklısını silahla vuran ata ve zedelenmek fail oğlu polisin operasyonuyla yakalandı.

Alacaklısını vurdu, polisin operasyonuyla yakalandı
23-04-2022 14:29

Olay, cemaziyelevvel gün ortası vakti saatlerinde Ereğli Kapı Mahallesi 1424 Sokak Gülbahçe Sitesinin bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'dan 8 ay ilk taksit taksit anahtar satın alarak Aksaray'a getiren Deniz Can C. (30) satışını almış bulunduğu arabanın ödemesini azda olsa yaptı.

8 ay süresince babası Mahir C. (61) ile beraberce Aksaray'daki firmalarında ara bulucu kullanan ağababa ve oğlu iddiaya layıkıyla arabanın taksitlerini ödemedi. Alacaklı bulunan Abdi Ş. (48) ile ağabeyi Ali Ş'nin (60) telefonlarına da yanıt vermediği öne sürülen ağababa ve oğlu parayı ifa etmek istemedi. Bunun için memleketlerinden yola çıkan abi ahi Aksaray'a gelmiş olarak ağababa ile oğlunun evine gitti. Site önüne alacaklılarının geldiğini çav alan Mahir C. evinde bulundurduğu ruhsatsız tabancayı alarak dışarıda gözleyen abi ve kardeşiyle münakaşaya başladı. Kavga aceleten sinirlenen Mahir C. belindeki ruhsatsız tabancayı çekerek Abdi Ş.'ye acı açtı. Abdi Ş, sol bacağından yaralanırken, silahla tokuşma hatıra her an sitenin asayiş kamerasına yansıdı. Bu tam Ali Ş. de eli silahlı babanın oğlu bulunan Deniz Can C. çeşidinden zedelenmek edildi. Kardeşleri yaralayan Mahir C. ve oğlu fenomen yerinden kaçarken, şehir sakinleri vaziyeti 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar için fenomen adına afiyet ve polis ekipleri atıf edildi. Yaralı abi ahi ambulanslarla Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Tedavi dibine tahsil edilen yaralıların afiyet durumlarının güzel bulunduğu öğrenildi.

Olayın ardındın endamsız müddette polisin operasyonuyla yakalanan ağababa ve oğlu gözaltına alınarak sorgulanmak kadar İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Baba ve oğlu buradaki işlemlerinin peşi sıra Aksaray Adliyesine atıf edildi.

Yasin Can - Yavuz Akkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?