Ekonomi

Akiş GYO, üçüncü çeyrekte 65.7 milyon TL net kâr elde etti

Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, “Covid-19 kaynaklı kısıtlamaların sona ermesiyle baş başa Temmuz-Eylül 2021 devri AVM'lerimizde iş hacmi rekorlarının kırıldığı ve bizim de yanında yılı çok yanında süreden sonraları çeyreklik bazda n

Akiş GYO, üçüncü çeyrekte 65.7 milyon TL net kâr elde etti
05-11-2021 17:25

Akkök Holding'in önemli iş alanları ortada konumlandırdığı taşınmazlar sektöründeki iştiraki Akiş GYO, 2021 yılı üçüncü çeyrek mali neticelerini açıkladı. Pandemi kaynaklı kısıtlamaların ve alım satım merkezlerinin azda olsa bağlı kalmaya bitmeme etmiş yer aldığı 2021 yılının önceki yarısının ardından, Temmuz- Eylül 2021 devri engellemelerinin sona erdiği, sektörde ‘revenge shopping' namına bilinen ve şahısların fiziki alım satım hazırlamaya duyduğu özlemi giderdiği birlikte devre oldu. Bu devirde kurdaki hareketliliğe ve bağıl faziletli şişkinlik rakamlarına karşın AVM'lerimizde metrekare başına cirolarda yüzdelik 75 mertebesinde artım gözlemlendi. Ayrıca firmanın yüzdelik 100 sahibi yer aldığı Akbatı ve Akasya alım satım merkezlerinde sırayla yüzdelik 94 ve yüzdelik 98 kabilinden geçmişten mevrut faziletli doluluk oranları korunurken, herhangi birlikte sabık gündüz ivmelenen ziyaretçi rakamları da sonuçlarımıza müspet katkıda bulundu.

Şirketin 2021 üçüncü çeyrek mali neticelerini değerlendiren Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, “Özellikle anne iş kolumuz bulunan ticari gayrimenkullerimizdeki kiracılarımızın ortamında bulunmuş yer aldığı perişan sektöründe strüktürel değişikliklerin yaşandığı birlikte ortamda ortaklık namına çelimli kurumsal yapımız ve önemli planlamamızla senenin önceki dokuz ayını kalburüstü birlikte halde tamamladık” dedi.

“3. çeyrekte AVM'lerimizde iş hacmi rekorları kırıldı”
Durusoy, laflarına şu halde bitmeme etti: “2018 yılından beri AVM'lerimizde vizyoner bakış açısıyla, küresel akımları de cezaevi önüne alarak ayrımlaşma çalışmalarını yaşama geçirmeye bitmeme ediyoruz. Alışveriş merkezlerimizin tasrif ve repertuvar merkezi olması, enine boyuna faziletli doluluk oranlarıyla birleşince hem kiracılarımız bununla birlikte ziyaretçilerimiz çeşidinden müspet arka dönüşler alıyoruz. Bu nedenle üçüncü çeyreğin herhangi birlikte ayında herhangi birlikte dü AVM'mizde tarihî iş hacmi rekorları kırılması bizim açımızdan şaşırtı olmadı.”

Bağdat Caddesi'ndeki Erenköy binasının Boyner markası altında Eylül kocaoğlan sebebiyle faaliyete geçmesiyle icar gelirlerinin artacağını tamlayan Durusoy, “Yeni kısıtlamaların gelmediği senaryoda 2021 sene sonu sebebiyle AVM ciroları yönünde 2019'u tutup birlikte hacim karşı de koyabiliriz. Ziyaretçi rakamları ise az buçuk henüz geriden geliyor lakin orada da herhangi birlikte sabık gündüz küsurat ivmeyi gözlemliyoruz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?