Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan otoriteleri zulümleri esirgeme ediyor

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yunanistan otoriteleri zulümleri esirgeme ediyor
02-02-2022 17:07
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan sınırından arka itilen ve donarak yaşamını kaybeden mültecilere ilişkin, "Yunanistan otoriteleri bu zulümleri koruma ediyor. Teşvik ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Çelik, Twitter hesabından meydana getirdiği paylaşımda, haksızlık coğrafyalarındaki ahiret yolculuğu tehdidinden kaçan mazlumların Yunan güçlerince ölüme sürüklendiğini belirtti.

Ömer Çelik, şunları kaydetti:

"Yunan güçleri, devasız kişilerin botlarını şişleyerek, denizde iterek, karada zulmederek ölüme sürüklüyor. Avrupa'nın gözü uğrunda göçmenler faşist uygulamalarla öldürülüyor. Cumhurbaşkanı'mız çehre kere bu zulümlerin belgelerini Avrupalı muhataplarına verdi. Her seferinde 'Bilmiyoruz, inceleyelim' dediler. Halbuki o saatte güçlü televizyonlar bu zulümleri gösteriyordu. İnsanlığın beniz karası icraat Yunan güçleri kabilinden uygulanıyor, bütünü susuyor. Yunanistan otoriteleri bu zulümleri koruma ediyor. Teşvik ediyor. Avrupa başkentlerinin suskunluğu, bu zulümlere dayanaklık etmek özgülemek anlamına geliyor. Bu mazlumların hakkını gelişigüzel yerde savunacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?