Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Dağ basın toplantısı düzenlendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "CHP'nin vasilik dilini ve köksüz siyasetini alışkınlık durumuna getirdiğini, bunun Millet İttifakı ortada da çabucak yayıldığını" söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Dağ basın toplantısı düzenlendi
18-10-2021 15:45
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Kandemir ve Hamza Dağ, parti umumi merkezinde düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Siyasi cinayetler işleneceği iddialarının gündeme getirildiğini hatırlatan Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kabilinden görevli ve bürokratlara müteveccih tehditlerin ortaya konulduğunu belirtti.

Bunların politikacı ortamı germeye çevrilmiş etap bulunduğunu vurgulayan Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "siyasi cinayet" iddialarıyla ilişik avukatları marifetiyle yargıya başvurduğunu anımsattı.

Dağ, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanının konkre birtakımı ide ve fikirleri var ise onları kamuoyuyla kesinlikle paylaşması gerekir. Sorumlu siyasetçilik bunu gerektirir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, politikacı kıya iddialarına müteveccih 2016'da da izah yaptığını hatırlatan Dağ, Kılıçdaroğlu'nun nezdinde süredir çekmiş olduğu videoları kamuoyuyla paylaştığına ayraç etti. Hamza Dağ, "Bir videosunu da PKK ve FETÖ'ye ayırmasını salık mektubu ediyorum." sanarak konuştu.

HDP'nin TBMM'ye doğacak tezkerelere bağlı "hayır" oyu kullanılmasına müteveccih aykırılık partilerine davet cihazı yaptığının belirtilmesi üstünde Dağ, askerlerin dünya haricinde fariza alabilmesi düşüncesince Meclise betik sunulması icap ettiğini bildirdi.

Dağ, bu tezkerelere müteveccih HDP'nin bağlaşma ortaklarına davet cihazı yaptığını, bu çağrıya elbette yanıt verileceğinin görüleceğini dile getirdi.

PKK'ya, DEAŞ'a müteveccih değerli operasyonların ortaya konulduğunun altını çizen Dağ, operasyonların bitmeme etmesi, terörün ortadan kaldırılması düşüncesince çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Hamza Dağ, bu konudaki tezkerelerin Meclise geleceğini, elbette nezdinde durum sergileneceğinin görüşmeler esnasında görüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, partileri ittifakları saydam biçimde hazırlamaya gönderme ettiğini özetleyen Dağ, bunun da birbirine benzemeyen aykırılık partilerinin yöntem ortaya koyamamasına sebebiyet verdiğini, muhalefetin emektar sistemi özlediğini vurguladı.

Sosyal iletişim araçları platformlarıyla ilişik istifham üstünde Dağ, toplumsal iletişim araçları platformlarıyla ilişik nezdinde düzenlemenin bahis konusu olmadığını, asılsız ve dezenformasyonun ortadan kaldırılması ve azaltılması düşüncesince düzentileme yaptıklarını bildirdi.

Hamza Dağ, "Erken intihap çağrısı aykırılık kabilinden daim dile getiriliyor. Uzun zamandır azaldı. Çünkü bu konudaki beklentilerin ortaya çıkmadığını görmüş oldular. Muhalefetin, kişi içerisindeki farklılıkları, çekişmeleri, kavgaları ortadan kaldırmak, derinlemesine müddet de bunu yürütemeyeceği düşüncesince hakeza nezdinde çağrısı var. Bu çağrının gerçekleşmesi gibi değildir." biçiminde konuştu.

"Bizim düşüncesince de şaşırtı olmadı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise aykırılık partilerinin nezdinde süredir savrulma yaşadığını söyleyerek, şöyleki bitmeme etti:

"Kılıçdaroğlu'nun akıbet açıklamalarının düzgün olmadığını, anne aykırılık liderinin CHP'nin politikacı refleksini nezdinde kat hâlâ bizlere hatırlattığını, bizim düşüncesince de şaşırtı olmadığını tabir buyurmak isterim. Bu acemi değil. CHP, gelişigüzel dönem, gelişigüzel fırsatta vesayetin dilini kullanıyor. Böyle nezdinde politikacı harekettir. Son çağda dediği gelişigüzel bilinçlilik CHP'nin kişi özüne dönüştür."

CHP'nin camiası nefrete çağırma fail nezdinde yöntem dili düz yazı etmeye çalıştığını aktaran Kandemir, bunu kaygıyla izlediklerini tabir etti.

Kılıçdaroğlu'nun politikacı cinayetler işleneceğine müteveccih iddialarda bulunduğunu, bürokrasiye çevrilmiş "başkaldırı" çağrısı yaptığını kail Kandemir, bunun nezdinde CHP geleneği bulunduğunu kaydetti.

"Yalan siyasetinin sodyum klorür buz olacağını seçimlerde göreceğiz"

Yaşananların Türkiye siyaseti açısından sıkıntı donör olduğuna dikkati çekici Kandemir, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"CHP akıbet çağda hemen vasilik dilini değil, asılsız siyasetini de alışkınlık durumuna getirmiş nezdinde politikacı hareket. Bu, aykırılık partileri arasında, Millet İttifakı ortada çabucak yayılır duruma geldi, koronavirüsten hâlâ aceleci yayılıyor. Eskiden siyasetin nezdinde prensibi vardı. Bir şeyi hata söylüyorsunuz, hata bilgelik edinmişseniz on paralık değilse çıkıp bununla yüzleşip, sıhhatsiz dudak da olsa bozukluk dilerdi siyaset. Bugün ne Kılıçdaroğlu'nda, ne de bağlaşma ortaklarında hakeza nezdinde bilinçlilik görüyoruz. Bu tiksinti dili ve asılsız siyasetinin esas ve DOĞRU karşısında sodyum klorür buz olacağını seçimlerde göreceğiz."

AK Parti'nin oy oranlarının da muhalefetin diline dolandırıldığını kail Kandemir, AK Parti'nin iri nezdinde politikacı akıntı bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin gelişigüzel yerinde, gelişigüzel mahallesinde AK Parti siyasetini söylemeye bitmeme edeceklerini bildiren Kandemir, partilerinin acemi nezdinde yöntem dili düz yazı ettiğini aktardı.

AK Parti'nin gönüllere isteyen bulunduğunu tabir fail Kandemir, partilerinin topluluğun gelişigüzel kesiminden üyeye erbap olduğuna değindi.

Erkan Kandemir, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin uzuv sayısı CHP'nin oy oranından hâlâ yüksektir. Sadece üyelerimiz bizlere oy verseler CHP'den hâlâ aşkın oy düzlük nezdinde politikacı hareketiz. AK Parti'nin, 2023 seçimlerine giderken çağ 11,5 milyona DOĞRU üyesi 15 milyona tamam olacak. Bir seferberlikle, üyelerimizle baş başa 2023 seçimlerine AK Parti damgasını vurmuş olacak. Biz milletimizin hissiyatını strateji fail ve buna kuma bulunan nezdinde politikacı hareketiz. Milletimizin hüzünlerini Genel Başkanımıza aktarma buyurmak teşkilatların vazifesi. Gerek teşkilatlarımız, icap umumi merkezden sahaya gönderdiğimiz, yurttaşlarımızın ortada dolaşan tebdili giysi ekiplerimiz üstünden ağır nezdinde düzentileme yürütüyor, raporluyor ve umumi başkanımıza bildirme ediyoruz. Milletimizin sıkıntılarının farkındayız."

Soru üstünde Kandemir, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ilerleyici günlerde ayrışık illere ziyaretler gerçekleştireceğini söyledi.

Erdoğan'ın öbür politikacı parti liderlerinden değişik bulunduğunu tabir fail Kandemir, "Bizde temaşa olmaz. Şimdi İYİ Parti'de görüyoruz, Sayın Akşener nezdinde yere gidiyor yahut Meclis kürsüsüne birtanesini çağırma ediyor. Bir bakıyorsunuz nezdinde tiyatronun parçası. Bizde anca tiyatrolar olmaz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?