Gündem

Ağrı'da kar için dev yazılar yazarak 'savaşa hayır' dediler

Heykeltıraş Naci Edi ve öğrencilerinin, türap boyalar kullanarak kar hakkında Türkçe ve İngilizce yazdıkları "savaşa hayır" ifadesi dronla görüntülendi.

Ağrı'da kar için dev yazılar yazarak 'savaşa hayır' dediler
14-03-2022 13:19
Ağrı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) memur yontucu Naci Edi ve öğrencileri, farkındalık peyda etmek düşüncesince müşterek dağın yamacındaki ana rahmi ilişkin türap boyalarla Türkçe ve İngilizce kendisine dev "savaşa hayır" yazısı yazdı.

AİÇÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde araştırı görevlisi ve yontucu bulunan Naci Edi ve darülfünun öğrencileri Hamid Can Aslan ile Uğur Kaya, Ukrayna ile Rusya arasındaki harp ilkin kazanmak boyun hayattaki harp ve çatışmalar dair farkındalık peyda etmek gibi il merkezine ilişkin Çukurçayır köyünde ayrımlı müşterek düzentileme yaptı.

Edi ve beraberindeki öğrenciler, bu çerçevede parafin örtüyle ciltli müşterek dağın yamacında ayaklarıyla eş ezip ilişkin "savaşa hayır" ve "no war" yazdı.

Türkçe ve İngilizce kendisine yazılıp al türap boyalarla boyanan ve 4 saatte tamamlanan dev yazı, Anadolu Ajansı (AA) ekibince dronla görüntülendi.

Naci Edi, AA muhabirine, elan geçmiş ana rahmi ilişkin tozlu boyayla Türk bayrağı ve ayrımlı emek harcamaları da resmettiklerini söyledi.

Son çalışmayla harbe erinç tepkilerini dile getirdiklerini tamlayan Edi, şunları kaydetti:

"Günümüzde gündeş bulunan savaşlardan ve bilhassa Ukrayna'daki savaştan ötürü 'savaşa hayır' yönünde müşterek düzentileme gerçekleştirmek istedik. Savaşa erinç ara vermek düşüncesince öğrencilerimle elimizden mevrut budur. Protestomuzu bu biçimde yapıyoruz ve ümit ederim müşterek bölgelere duyurabiliriz. Bütün savaşlara karşıyız ve harp olmasını istemiyoruz, bunun düşüncesince tepkimizi göstermeye çalıştık. Bölgede devir kurnaz derin kar yağışı oluyor. Çalışmayı yaparken antipatik iklim bizi zorladı."

Öğrencilerden Hamit Can Aslan da dünyanın tek durumunda harp olmaması ve evlatların elan güzel müşterek geleceğe erbap olması icap ettiğini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?