Yaşam

Afyonkarahisarlı gazi madalyasını gururla taşıyor

Siirt'in Eruh ilçesinde kısaca 3 sene ilk planlı saldırıda aslında vurulan ve sol gözünü kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Salih Yorgancı, yiğitlik madalyasını şerefle taşıyor.

Afyonkarahisarlı gazi madalyasını gururla taşıyor
31-10-2021 11:59
Afyonkarahisar

Malul gazi Salih Yorgancı, AA muhabirine, 4 salname bilirkişi çavuşken Siirt'in Eruh ilçesinde 30 Mart 2018'de yıldırı örgütü mensuplarıyla çatışmaya girdiklerini söyledi.

Yorgancı, o güneş 30 insan olduklarını belirterek, "Saldırıda 7 arkadaşımızı martir verdik. Askeri tabirle karşılıklı ateşe alındık. Merminin sol gözden girip iyi dinleyerek çıkmasıyla yaralandım. Sekip mevrut mermiyle yaralandım. İlk tedavim Siirt Devlet Hastanesinde yapıldı." dedi.

Daha sonradan GATA'ya atıf edildiğini tamlayan Yorgancı, vakadan 5 güneş uyandığını söyledi.

Yorgancı, kulağından müşterek müheyya para geldiğini anlatım ederek, "Bu sıvıdan aşırı korkuldu. Daha sonradan kulak tedavim bitmeme etti. Bu halde 6 ay tedavim sürdü. Son raporumu da aldıktan sonradan zahmetli oldum. Ömrüm süresince taşıyacağım şerefle müşterek yola girmiş bulunmaktayım." diyerek konuştu.

Sol gözünün takma bulunduğunu dile getiren Yorgancı, "Sağ kulağım duymuyor. En kötüsü de zevk ve çağ almıyorum, merminin intikal istikametinden dolayı. Yediğim tek şeyin tadını ve kokusunu almıyorum." ifadelerini kullandı.

Gazilerin gelişigüzel devir göreve apiko olduklarını vurgulayan Yorgancı, şu halde konuştu:

"Şehitlik elbette ki en iri şeref. Şehitlikten ahir en iri şerefin de bizim taşıdığımız haysiyet bulunduğunu düşünüyorum. Biz talih savunmasında gelişigüzel devir hazırız. Bu talih düşüncesince icabında canımızı feda etmeye apiko olduğumuzu beyan etmek istiyorum. Biz gelişigüzel devir bu yurt düşüncesince ölmeye de savaşmaya da hazırız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?