Gündem

Afrika’nın formaları Türkiye’den

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti sonraları icra ettiği açıklamalardan sonraları Türk şirketler Afrika pazarına yöneldi. Afrika'daki Kamerun ve Ekvador ulusal takımları Türkiye'de imal edilen formaları giyecek.

Afrika’nın formaları Türkiye’den
23-11-2021 09:25

Türkiye ile Afrika devletleri ortada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretleri sonrası atılmış ülfet adımları ve anlaşmalar sonrası iş adamları da Afrika pazarına yöneldi.

Türkiye'de istihsal eden birlikte kululuş ise birlikte baş döndürücü Afrika ülkesi ile barışma yapmış olup formalarını üreteceğini açıkladı. Kamerun ve Ekvador ulusal takımları ile barışma sağlayıcı Türk firması, ülkelerdeki hevesli ayak topu oynayan takımlara formaları üretecek.

'Afrika pazarına giriş fikrini hâlâ kamçılamak istedim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretleri sonrası meydana getirdiği açıklamalardan sonraları Afrika'da oluşum pazarına giren MS Sport CEO'su Murat Semiz, “Markaların nite büyüdüklerini özetleyen birlikte işaret okuduğumda, ünlü markaların Afrika'da ortaya çıktığına şahitlik ettim. Bu görüngü beni etkilemişti ve aklımda Afrika pazarına giriş düşüncesi oluşmaya başladı. Bugün beş altı sözleşmemizi tamamladık ve bundan böyle Afrika pazarına girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydana getirdiği birlikte açıklamada Afrika atılımını duyduktan sonraları Afrika pazarına giriş fikrini hâlâ kamçılamak istedim ve hevesim hâlâ baş döndürücü arttı. Afrika ülkelerinin bizlerden beklentisi özlük vatanlarında birlikte istihsal tesisi kurmamızı. Biz Afrika devletleri düşüncesince 500 bin sayı forma hazırlayacağız. Biz şuanda Kamerun ve Ekvador ulusal takımları ile anlaşmış bulunuyoruz. Onların ulusal takımlarının sponsorluğunu yapacağız. Yaptığımız barışma gereği o ülkelerdeki hepsi hevesli ekipler ürünlerini bizlerden alacak. Türkiye'de istihsal yapmış olup ağaç Afrika'ya dış satım meydana getirecek geçmiş şeriklik oluyoruz” sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?