Asayiş

Adliye önünde başlayan silahlı kavga hastanede devam etti

Erzurum'da husumetli dü fasile ortada adalet sarayı çıkışı yaşanmış olan silahlı dövüşte 1 ad yaralandı. Adliye önünde başlayan kavga, hastane koridorlarında da devam etti.

Adliye önünde başlayan silahlı kavga hastanede devam etti
25-11-2021 13:05

Erzurum'un Çat ilçesinde geçtiğimiz sene 5 bireyin yaşamını kaybetmiş yer aldığı silahlı kavgaya değgin mahkeme ondan sonra muhit ortada gene silahlı kavga yaşandı. Yıldız ve Güneş ailelerinin yan yer aldığı davanın evvel tanıdık duruşması ondan sonra muhit ortada yaşanmış olan yavuklu ağız dalaşı silahlı kavgaya dönüştü. Adliye önünde karşılaşan taraflardan Güneş ailesinden Y.G., Yıldız ailesinin ortamında bulunmuş yer aldığı 25 AAP 160 plakalı minibüse silahla acı etti.

Muhammet Yıldız'ın omzundan yaralandığı dövüşte minibüsün camları kırıldı. Polis adalet sarayı önünden kaçan tarafları çelimsiz müddette yakalayarak gözaltına aldı. Yaralı kişi hastaneye kaldırılarak otama dibine alındı. Kavga adalet sarayı sonrası Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi çabuk bölümünde de devam etti. İki ekip ortada yaşanmış olan arbedeye kolluk bata çıka karışma ederken, yaşanmış olan o anlamış olur ortak hemşirenin el telefonu kameralarına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz sene 30 Mayıs tarihinde Çat ilçesine değgin Köseler Mahallesi'nde meydana geldi. 2014 senesinde Yıldız ailesinin Güneş ailesinden kız kaçırmasının peşi sıra aileler arabulucu yardımıyla barıştı. Çiftin düğünü yapıldıktan sonraları kaçan kadın, iddiaya mucibince familya baskısı kararı intihar etti. Olaydan dü devir evvel Güneş ve Yıldız ailelerine ilgilendiren atların dövüştüğünü gören Sıddık Yıldız, atını almaya gittiği tam Sıddık Güneş ve yeğeni Baki Güneş'le aralarında ağız dalaşı çıktı.

İki devir sonraları Sıddık Güneş, oğlu Sinan Güneş, kardeşi Hasan Güneş ve yeğeni Baki Güneş, kendilerine ilgilendiren traktörle tarlalarına efsanevi gübresi dökmeye gittikleri tam dü devir evvel ağız dalaşı yaşadıkları Sıddık Yıldız'ın evlatları Sedrettin Yıldız, B.Y. ve İ.Y. ile karşılaştı. Taraflar tarlada münakaşaya başladı. İki husumetli familya arasındaki ağız dalaşı çelimsiz müddette silahlı kavgaya dönüştü. Köseler Mahallesi'nden mahsus silah sesleri üzerinde görüngü namına revan köylüler ve muhtar, Sıddık Güneş, Hasan Güneş, Sinan Güneş, Baki Güneş ve için yandan Sedrettin Yıldız'ın yerde kanlar içerisinde yattığını gördü.

Durum muhtar kabilinden kolluk ekiplerine ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirildi. Olay namına mevrut keyif ekipleri, 4 bireyin görüngü durumunda yaşamını kaybettiğini belirledi. Ağır çorlu namına hastaneye kaldırılan Baki Güneş de meydana getirilen topu topu müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Olayın peşi sıra kaçan B.Y. ve İ.Y. ise vakadan 23 vakit sonraları takımlar kabilinden yakalanarak gözaltına alındı. İ.Y. ve B.Y. adlı şüpheliler, 3 Haziran 2020 tarihinde çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Sefa Tetik
 

İLGİLİ HABER
5 bireyin öldürülmüş yer aldığı vakada hırslı detay 5 bireyin öldürülmüş yer aldığı vakada hırslı detay
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?