Ekonomi

Adana’da 3 günde 35 ton et tüketildi

Adana'da 3 gün devam eden Uluslararası Lezzet Festivali'nde 35 ton et tüketildi.

Adana’da 3 günde 35 ton et tüketildi
11-10-2021 10:29

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde “Coğrafya Lezzettir” temasıyla Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlık belediyeleri ve odaların destekleriyle planlı 'Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne bu sene tahminî 300 bin ad katıldı.

Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın icra ettiği festivale, Türkiye ve dünyanın ciharıyek yanından misafirler geldi. Vatandaşlar, Adana kebabına ve anadan görme yiyeceklere fanatik kaldı. 3 gün devam eden festivalde kavrulmuş stantlarında vatandaşlara Adana'nın biricik lezzetlerinden bir tanesi bulunan Adana kebabı sunuldu.

Festivalde kebapçıların uğrunda pöçük ise tek azalmadı. 2019 senesinde 30 ton etin tüketildiği, güzeşte sene isekorona virüs salgını zımnında sayısal ortamda gerçekleşen festivalde bu sene dip katılımla et severler 35 ton et tüketti.

“En aşırı yeğleme edilen Adana Kebap oldu”

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, bu sene Lezzet Festivali'nin güzeşte yıllara layıkıyla henüz elleme bulunduğunu anlatım ederek, “Adana'da esnafın yüzü gülüyor. Çok dobra birlikte şenlik oldu. Yaklaşık 300 bin ad yöresinde katılma oldu. Onlara pandemi düzenine akıllıca birlikte yassı sağlandı. Ortalama 35 ton et kebaba dönüştü. Kuşbaşı, ciğer, yararsız çıkkın kabil çeşitlerimizde vardı lakin en aşırı yeğleme edilen yayımcı ki Adana Kebap oldu. Dünya markası bulunan Adana Kebap'ını özümleme etmenin DOĞRU gururunu yaşıyoruz” sanarak konuştu.

“Türkiye'yi kebaba Adana'da doyurduk”

Yurt dışından şenlik düşüncesince devir geldiğini kail Serttaş, “Özellikle iklim dışından mevrut turlar bizi aşırı bahtiyar etti. Ülke içerisinden gelenler rastgele devir Adana'ya geliyor lakin iklim dışından şenlik düşüncesince vatandaşların turla gelmeleri bizi bahtiyar etti. Türkiye'yi kebaba Adana'da doyurduk. Gerçek Adana Kebap'ın tadına beslemek arzu edenler bu festivale geldiler” dedi.

“Hem göze, hem mideye bununla birlikte damağa seslenme ettik”

Kentte derinlemesine senelerdir kebapçılık fail ve festivalde sergilik açan kebapçı Cihangir Korkmaz ise 3 gün süresince festivalin meşbu kırcı geçtiğini aktararak, “35 ton et tüketildi. Sadece kavrulmuş değil, etraflı Adana'nın lezzetleri burada denendi. Dünyanın ciharıyek yanından, başta günindi ülkelerinden Amerika'dan misafirlerimiz geldi. Rusya'dan, Almanya ve Fransa'dan misafirlerimiz geldi. Çok mutluyuz. Festival bu sene aşırı dobra geçti. Geçen sene sayısal ortamda yapıldığı düşüncesince görsellerle seslenme ettik. Bu sene ise hem göze, hem mideye bununla birlikte damağa seslenme ettik. Bu festivalin rastgele sene sürdürülebilir olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?