Dünya

ABD'de tedarikteki teessürat zımnında Kovid-19 sınav merkezlerinin önündeki kuyruklar uzuyor

Kovid-19'un omicron varyantının ortaya çıkmasıyla olay sayılarında ağırbaşlı artışların kaydedildiği ABD'de imtihan kitlerinin tedarikinde yaşanmış olan sıkıntılar, imtihan merkezlerinin uğrunda levent boylu kuyrukların oluşmasına ve bekleme sürelerinin uzamasına hastal?

ABD'de tedarikteki teessürat zımnında Kovid-19 sınav merkezlerinin önündeki kuyruklar uzuyor
22-12-2021 11:35
Washington DC

Tüm dünyayı etkisine alan Yeni yüz koronavirüs (Kovid-19) salgınında en aşırı fenomen ve ölümün gerçekleştiği ABD, bu kere de omicron varyantı ve imtihan kaynaklarındaki ehliyetsizlik zımnında mesail yaşıyor.

Omicron varyantı zımnında ülkede New York, New Jersey ve başşehir Washington DC ilkin peyda etmek şartıyla nice alanda fenomen rakamları doruk yaparken, uzmanlar DOĞRU şita aylarında bu sayıların henüz da artacağından ide ediyor.

Öte taraftan ülkede hassaten Doğu Yakası'ndaki eyaletlerde imtihan merkezleri uğrunda derinlemesine kuyruklar oluşuyor. bekleme süreleri 4-5 saate genişliğinde çıkabiliyor.

Evde meydana getirilen testlerin satılmış bulunduğu eczaneler ve süpermarketlerde ise yersiz raflar hücre çarpıyor ve imtihan mevcut yerlerde fark azami 1 veya 2 pare satın alınabiliyor.

Salgında az henüz 3. yılına giren ABD'de bu basamak sıkıntıların yaşanması ise aksülamel çekiyor.

Noel tatiline giren ABD, omicron endişesini yaşıyor

Ülkede imtihan bulmada yaşanmış bulunan sıkıntıların en şişman sebebi adına ise tedbir zinciri problemi ve omicron varyantının çabucak yayılmasına sistemin tedarikli olmaması gösteriliyor.

Birçok üretici, etkin yokluğu zımnında aldığı kadar imtihan üretemezken, testlerin ulaştırılması dair da aksamalar yaşanıyor ve bu gidişat bölüt kalan fenomen sayılarına yetişecek genişliğinde imtihan ulaştırılmasını engelliyor.

ABD Başkanı Joe Biden da 2 gündüz evvel meydana getirdiği konuşmada, imtihan rahatsızlığına ilişkin, "Bu banko muvaffakiyetsizlik değil. Kimse omicronun bu genişliğinde aceleci yayılacağını kestirim edemedi." ifadesini kullandı.

Noel tatili ve omicronun bire birlikte devre balya gelmesi imtihan ihtiyacını artırdı

Öte taraftan omicron ile ortaya çıkan fenomen artışının, ülkede en aşırı yolculuk edilen çevrim bulunan Noel tatiline balya gelmesi de imtihan ihtiyacını artırdı.

Birçok iklim yolu şirketinin hem iç tıpkı zamanda aut güzergâh uçuşları düşüncesince "negatif" Kovid-19 imtihan kararı istemesi zımnında dinlence çağında ailelerinin yanına görmek arzu edenler imtihan merkezlerine akış etti.

Ayrıca birtakım şahıslar yolculuk etmeyecek olsa fark aileleri ile çağ geçirirken çıkarlarını şen istihbar etmek düşüncesince de imtihan yaptırmak istiyor.

Test merkezlerinde oluşan birlikte öteki yoğunluğun sebebi ise mevrut şita ayları ile dumağı ve enflüanza şartıyla rahatsızlıkların da yaygınlaşması oldu. Belirti yayınlayan ve Kovid-19 olmaması nedeniyle emniyetli peyda etmek talip şahıslar de imtihan olma gereksinimi duyuyor.

AA imtihan esnasında bekleyenlere mikrofon uzattı

AA muhabiri, Washington DC civarlarındaki Pentagon City'de kurulan imtihan merkezinde esna bekleyenlere mikrofon uzattı.

Bir arkadaşının fazlalık çıkması kararı imtihan yaptırmaya mevrut Adam, "Noel düşüncesince ailemi görmeye eve gideceğim. Gitmeden evvel Kovid olmadığımdan emniyetli peyda etmek istedim, o sebeple buradayım." ifadesini kullandı.

Adam, imtihan peyda etmek düşüncesince dakikalarca esna beklemesine bağlı ise " Burada bekleyivermek aşırı çılgınca. Çünkü beş altı hafta evvel buraya gelseniz tam az henüz tek kimseyi görmezdiniz. Bunun Noel zımnında mi olmadan Washington DC'de akıbet devirde ağırbaşlı derecede kalan olaylar zımnında mi bulunduğunu bilmiyorum, ihtimal değme ikisidir." dedi.

Washington DC ve çevresindeki seyyah imtihan merkezlerinin gene de birlikte nebze kazanım sağladığını kaydeden Adam, "Ben Marylandlıyım ve oradaki dostlarım tek imtihan bulamadıkların söylüyor. Testlere akıbet devirde birlikte akış var. Geçen sene da sanırım benzer gidişat yaşanmıştı. Bu banko problem." niteleyerek konuştu.

Öğretmenlik özne ve ailesi ile Noel düşüncesince birlikte araya gelmeden evvel imtihan yaptırmaya mevrut Kara ise "Bence bu genişliğinde ferdin tam beklemesi camianın titiz bulunduğu anlamına geliyor. İnsanlar Kovid-19'dan çevre telaşlı ve güvende olduklarından emniyetli peyda etmek istiyorlar." dedi.

Biden yönetiminin hanuman ayında evde meydana getirilen imtihan kiti dağıtacakları duyurusunun da kendisini mutlu ettiğini tamlayan Kara, "Bence bu aşırı iyi. Ben birlikte öğretmenim ve öğrenciler okula art dönmeden evvel imtihan olabilirlerse bu aşırı dobra olur." ifadelerini kullandı.

Noel tatili düşüncesince Asya'ya gitmeden evvel imtihan yaptırmaya mevrut 29 yaşındaki Penny, "Seyahat edebilmek düşüncesince sanırım hacısı hocası hakeza esna bekliyor. Sabırlı olmamız icap ettiğini söylemem gerekiyor. Bu aşırı can sıkıcı ve şişman birlikte devir kaybı fakat ayrıksı birlikte şansım yok. Burada olmam ve imtihan yaptırmam gerekiyor." niteleyerek konuştu.

Biden yönetimi ocakta bozmak şartıyla 500 milyon evde aceleci imtihan kiti satın alıyor

Öte taraftan ABD Başkanı Joe Biden, salı haset meydana getirdiği açıklamada imtihan seçeneklerini çoğaltmaya ve kuyrukları azaltmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bu haftadan itibaren en aşırı vakanın görüldüğü New York'tan başlayarak henüz aşırı imtihan merkezi kurup merkezlerin önündeki kuyrukları azaltmaya çalışacaklarını dile getiren Biden, "Federal hükûmet sıhhatsiz bilyon aceleci imtihan kiti satın almaktadır ve bu kitler ocaktan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Bu testler ağız ağıza parasız olacak. Halkın testi havale etmesi düşüncesince birlikte de genel ağ sayfası kuruyoruz." dedi.

Ancak Biden'ın bu açıklamasına rağmen, ülkedeki imtihan sıkıntısının yaygınlaşması ve şahısların imtihan olamaması yerinde Noel çağında yolculuk edenlerin Kovid-19'u henüz aşırı yaymasından da ide ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?