Dünya

ABD'de tedarik zincirindeki takıntılara bağlı anket başlatıldı

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), tedarik zincirindeki takılmalara bağlı anket başlatıldığını belirterek, aralarında Walmart, Amazon ve Kroger'in de bulunmuş olduğu 9 şişman şirketten detaylı bilgelik istem edildiğini bildirdi.

ABD'de tedarik zincirindeki takıntılara bağlı anket başlatıldı
30-11-2021 08:34
Washington DC

ABD Federal Ticaret Komisyonu'ndan (FTC) meydana getirilen açıklamada, bitmeme fail tedarik zinciri aksamalarının arkasındaki nedenlerin, bu aksamaların tüketiciler düşüncesince ne zorluklara kez açtığının ve Amerika ekonomisinde rekabete ne dokunca verdiğinin incelenmesi düşüncesince şirketlerden bilgelik istendiği kaydedildi.

Ülkedeki 9 iri perakendeci, toptancı ve istihlak malları tedarikçisinden detaylı bilgelik arzu edilmiş bulunduğu tamlanan açıklamada, bu firmalar ortada Walmart, Amazon, Kroger, C&S Wholesale Grocers, Associated Wholesale Grocers, McLane, Procter & Gamble, Tyson Foods ve Kraft Heinz'in bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, 45 güneş müddet sunulan şirketlerin, tedarik zincirleriyle ait stratejiler engelleme iktisap etmek kabil fiyatlandırma, pazarlama, maliyetler, kar marjları, satı hacimleri, tedarikçi ve bellik tarzı ile piyasa paylarına ilişkin dahili belgeleri sağlamalarının gerekeceği tabir edildi.

Soruşturma kapsamında ayrıca, tedarik zinciri aksamalarının belli başlı darboğazlara, kıtlıklara, rekabete karşıt uygulamalara kez açıp açmadığı yahut kalan mahveden fiyatlarına katkıda bulunup bulunmadığının inceleneceği kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden da toptan tedarik zincirindeki darboğazları ve enflasyonla savaşım çalışmalarını mülaki gelişmek kabil bazısı iri dağınık şirketlerinin fevk yöneticileriyle müşterek araya gelmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?