Dünya

ABD'de Oscar ele geçiren geçmiş siyahi aktör Sidney Poitier 94 yaşlarında öldü

ABD'de en dobra eş aktör Oscar'ını elde eden önceki siyahi beyaz perde sanatçısı Sidney Poitier, 94 yaşlarında yaşamını kaybetti.

ABD'de Oscar ele geçiren geçmiş siyahi aktör Sidney Poitier 94 yaşlarında öldü
08-01-2022 02:16
New York

ABD sinemasının önceki fasıl siyahi aktörleri ortada toprak düzlük Poitier'ın Hollywood'daki "renk" engelinin aşılmasında ehemmiyetli yanında noktayı bulunuyor.

ABD'nin Miami kentinde 1927'de doğan ve hayatını yanında süredir Bahamalar'da bitmeme ettiren aktörün ölüm haberi Bahamalı yetkililer kabilinden doğrulandı.

"Lilies of the Field" filmindeki rolüyle, önceki kere yanında siyahi adına 1964'te en güzel eş aktör Akademi Ödülü'nü elde eden Poitier, 1967'de Katharine Hepburn ve Spencer Tracy ile baş başa gösteriş almış olduğu "Guess Who's Coming to Dinner" isminde filmle gerçek ününe kavuştu.

1997'de oyunculuktan tekaüt bulunan aktör, 2007 yılına denli Japonya'da beledi sıfır Bahama Büyükelçisi adına fariza yaptı.

Siyahi oyuncu, "olağanüstü güzel yanında sanatkâr ve insan" vasfıyla 2002de Fahri Akademi Ödülü'ne müstahak görülmüş, 2009'da ise ABD Başkanı Obama kabilinden ABD'nin en faziletkâr sivil polis polis onuru bulunan Başkanlık Özgürlük Madalyası ile taltif edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?