Dünya

ABD'de Oscar elde eden geçmiş siyahi aktör Sidney Poitier 94 yaşlarında öldü

ABD'de en dobra koca aktör Oscar'ını elde eden evvel siyahi beyaz perde sanatçısı Sidney Poitier, 94 yaşlarında yaşamını kaybetti.

ABD'de Oscar elde eden geçmiş siyahi aktör Sidney Poitier 94 yaşlarında öldü
08-01-2022 02:16
New York

ABD sinemasının önceki çevrim siyahi aktörleri ortada arazi düzlük Poitier'ın Hollywood'daki "renk" engelinin aşılmasında ehemmiyetli ortak noktayı bulunuyor.

ABD'nin Miami kentinde 1927'de doğan ve hayatını ortak süredir Bahamalar'da bitmeme ettiren aktörün ölüm haberi Bahamalı yetkililer çeşidinden doğrulandı.

"Lilies of the Field" filmindeki rolüyle, önceki el ortak siyahi namına 1964'te en güzel koca aktör Akademi Ödülü'nü ele geçiren Poitier, 1967'de Katharine Hepburn ve Spencer Tracy ile beraberce gösteriş almış olduğu "Guess Who's Coming to Dinner" adlı filmle esas ününe kavuştu.

1997'de oyunculuktan mütekait bulunan aktör, 2007 yılına derece Japonya'da beledi sıfır Bahama Büyükelçisi namına fariza yaptı.

Siyahi oyuncu, "olağanüstü güzel ortak sanatkâr ve insan" vasfıyla 2002de Fahri Akademi Ödülü'ne müstahak görülmüş, 2009'da ise ABD Başkanı Obama çeşidinden ABD'nin en faziletkâr sivil polis polis onuru bulunan Başkanlık Özgürlük Madalyası ile taltif edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?