Dünya

ABD'de Kongre baskınını soruşturan komite sosyal medya şirketlerini ifadeye çağırdı

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi özel komitesi, sosyal medya şirketleri Facebook, Twitter, Reddit ile Google ve Youtube'un anne firması Alphabet'i anlatım vermeye çağırdı.

ABD'de Kongre baskınını soruşturan komite sosyal medya şirketlerini ifadeye çağırdı
14-01-2022 08:14
Washington DC

ABD'de Kongre baskınını soruşturan komitenin Başkanı Bennie Thompson icra ettiği bağlanmış açıklamada, "Komitemiz düşüncesince dü asliye istifham var. Demokrasimize müteveccih sertlik muhtevalı saldırıya kez açan dezenformasyon ve aşırıcılık kesinlikle yayıldı? Sosyal medya şirketleri, kişilerin şiddete başvuracak denli radikalleşmesini engel olmak düşüncesince ne yaptı?" ifadelerini kullandı.

Thompson, defaatle talepte bulunmalarına karşın bu sorulara karşılık verecek belgelerin kendilerine iletilmediğini belirterek, Facebook, Twitter, Reddit ve Alphabet yetkililerini ifadeye çağırdıklarını bildirdi.

6 Ocak Kongre baskını

ABD'de çok sağcı gruplar ve emektar ABD Başkanı Donald Trump destekçileri, 6 Ocak 2021'de, 3 Kasım 2020 seçiminin sonuçlarının onaylanması düşüncesince oturumun yapıldığı Kongre binasını basmıştı.

Baskında 1'i manşet 5 insan yaşamını kaybetmişti. Baskın zımnında halkı isyana teşvikten azil istemiyle yargılanan emektar Başkan Trump, Şubat 2021'de Senatodaki oylamada aklanmıştı.

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, Cumhuriyetçilerin itirazına karşın müşterek komite kurmuş ve vakası soruşturmaya başlamıştı.

Komite, bugüne denli Trump'a yaklaşan nice kişiyi ifadeye çağırmış, bu çağrılara namünasip Trump'ın emektar danışmanı Steve Bannon ve emektar özel kalemi Mark Meadows "Kongreyi tahkir" ile suçlanmıştı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?