Dünya

ABD'de evcil hoşgörülü Selen'in hedefi, ABD'deki Türklerin Kongrede geçmiş mümessili olm

ABD'nin New Jersey eyaletinde semt yöneticisi seçilen Tayfun Selen, ABD Kongresine girmeyi hedeflediği aday adaylığı süreciyle ilgili, "Türk camiasının Amerikan siyasetindeki gözü, kulağı kazanmak benim düşüncesince şişman birlikte alım çalım deposu olacak." dedi.

ABD'de evcil hoşgörülü Selen'in hedefi, ABD'deki Türklerin Kongrede geçmiş mümessili olm
09-01-2022 11:47
New York

Daha evvela de ABD'deki evvel Türk şehremaneti reisi bulunan ve Türk topluluğunun koyu yaşamış yer aldığı New Jersey'de Amerikan Temsilciler Meclisine tahavvül buyurmak düşüncesince kampanya örümcek Türk asıllı Amerikan yurttaşı Tayfun Selen, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, hazirandaki ön seçimlerde Cumhuriyetçi Partinin Kongre adayı şekilde başşehir Washington'da da Türk Amerikan topluluğunun evvel mümessili olma şansını yakalamayı aşırı istediğini belirtti.

ABD'nin evvel Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen, New Jersey'de semt başkanlığına seçildi

Mimarlık dalında kendine ilgilendiren müşterek firmanın sorumluluğunun birlikte güzeşte günlerde New Jersey'e bağlı, 500 binden müşterek tomar nüfusa erbap Morris bölgesinde İdari Kurulu Başkanı seçilen Selen, üçüncü müşterek iş şekilde 7 Haziran'daki ön seçimlere mevcut kuvvetiyle hazırlandığını, günce 3-4 sayaç uykunun haricinde küsurat vaktinin rastgele dakikasını kıymetlendirmek mecburiyetinde bulunduğunu söyledi.

Partilerin Kongre adaylarının belirleneceği ön seçimlerin kuma amaçlar düşüncesince kaçırılmaması müstelzim müşterek vesile bulunduğunu anlatım fail Selen, "Önümüzde Kongreye tahavvül buyurmak düşüncesince müşterek talih mevcut ve bunu kıymetlendirmek zorundayız. Ailem ve sorumluluklarım mevcut lakin icabında müşterek güne 3 güneş sığdırarak bu işin üstesinden geleceğiz." dedi.

"Amerikan siyasetindeki mozaiği zenginleştireceğiz"

Amerikan Kongresinde Türklerin dışındaki budunsal grupların çoğunun temsilcileri bulunmuş yer aldığı gerçeğine dikkati çekici Tayfun Selen, Türk Amerikan topluluğunun da başşehir Washington'a müşterek siyasi göndermesinin vaktinin çoktan geldiğini belirterek, "Türk topluluğunun Amerikan siyasetindeki gözü, kulağı kazanmak benim düşüncesince iri müşterek alım çalım deposu olacak." ifadesini kullandı.

Selen, "Amerikan Kongresindeki tablonun kem parçasını tığ tamamlayabiliriz. Kazanmamız yerinde Amerikan siyasetindeki mozaiği de zenginleştirmiş olacağız." diyerek, Temsilciler Meclisinde müşterek Türk’ün toprak almasının, Amerikan siyasetine ve Kongredeki başka 434 üyenin farkındalığına sağlayacağı katkıya aksan yaptı.

ABD'de 500 binden müşterek tomar Türk olduğuna inandığını ve bütünlük olmaları biçiminde tek zorluk çekmeden başkente müşterek casus gönderebileceklerine ayraç fail Selen, "Türk topluluğunun ortamında bana dayanak noktası verici aşırı ad var. Fakat ilgilenmeyenler de çok. Güçlü müşterek toplumuz lakin gücümüzü iradeye yansıtmıyoruz." şeklinde konuştu.

"Suçu bazı bazı de kendimizde aramalıyız"

Türk Amerikan topluluğunun şahıs problemlerini siyasetin en yukarı makamlarına giymek düşüncesince ehliyetli duyarlılığa daha ulaşmadığı tespitinde mevcut Tayfun Selen, "Bunun suçunu bazı bazı de kendimizde aramalıyız. Ben onlara kararların alındığı masada müşterek iskemle vadediyorum lakin bu arzumu elan çelimli üslup dair eksiklerim olabilir." dedi.

Selen, başka budunsal grupların az ve ya aşırı temsilcisinin yer aldığı müşterek platformda Türk topluluğunun da kendisini yansıtacak müşterek aynasının olmasını aşırı önemsediğini belirterek, "Maalesef şu an bizim bu değişmeyen mekanizmasında müşterek temsilcimiz bulunmayan ve bu aşırı iri müşterek boşluk." ifadesini kullandı.

Adaylık dönemini yakından izlem buyurmak arzu edenler düşüncesince "selenforcongress.com" web sayfasını faaliyete geçirdiklerini dile getiren Türk menşeli aday, bu ortam üstünden istekli her insanın namına ulaşıp, eleştiri, dayanak noktası ve başvuru kabilinden rastgele muhtelif maddesel ve içsel iştirak sağlayabileceğini söyledi.

Siyasi yarışa girmiş yer aldığı New Jersey'in 11. Bölgesinde halihazırdaki Kongre üyesinin bütçesiyle karşılaştırıldığında şahıs kampanyasını aşırı elan mütevazi müşterek bütçeyle başlattığını tamlayan Selen, bölgesindeki Amerikan seçmeniyle de irtibatının sağlamlığına ve hazirandaki ön intihabat düşüncesince aşırı iddialı olduğuna aksan yaptı.

ABD tecrübesi süt istasyonunda başladı

ABD'ye geldiği 1996 senesinde evvel iş şekilde müşterek süt istasyonunda idman mecburiyetinde kaldığını, tahminî 10 sene sonradan ise Bank of ABD kabilinden iri müşterek para kuruluşunda yüzlerce kişiyi ve beniz milyonlarca doları patronaj fail müşterek konuma yükseldiğini özetleyen Tayfun Selen, ABD'nin hız yayınlayan rastgele göçmene sunmuş yer aldığı fırsatları bu yol merkezi politika mecrasında kıymetlendirmek istediğini anlattı.

ABD'de geçirdiği 25 senenin akıbet 10 yılını evcil patronaj mekanizmalarında deneyim kazanmakla geçirdiğini kail Selen, 39 ıvır zıvır ilçenin ilişkin yer aldığı Morris Bölge yönetim Kurulu Başkanı şekilde evcil siyasette en yukarı noktaya geldiğini, Kongre yarışında en aşırı evcil yönetimde tabandan başlayarak edinmiş yer aldığı tecrübelere güvendiğini anlatım etti.

Türk yönetici, Morris Bölgesinde 500 milyon dolara andıran müşterek bütçeyi hizmete dönüştürmekle mesul 7 nefis patronaj kurulunun yukarı yöneticisi olarak, evcil yönetimlerde edinmiş yer aldığı bu tecrübelerin girmiş yer aldığı yarışta namına iri üstünlük sağladığına dikkati çekti.

Cumhuriyetçi Partinin kaymakamlık patronaj oturmuş üyeliğiyle başladığı evcil patronaj tecrübesinde, 2020'de girmiş yer aldığı seçimde 147 bin oyla Morris Bölgesi yönetimine giren Selen, bu rakamın semt tarihinde tahsil edilen en erdemli oy bulunduğunu bildirdi.

"Politikada fahri ameliyat bu işin evvel basamağıdır"

ABD'de yetişen Türk gençlerine evcil patronaj mekanizmalarındaki görevlere istekli olmalarını başvuru fail Tayfun Selen, bu işin başında ümit içerisine girmeden iş ika arzusuna erbap olmanın önemine değindi.

Türk topluluğunun bu topraklarda bundan böyle müşterek birçok nesli geride bıraktığı ve Amerika'da yetişen, yetenek sahibi aşırı ağır müşterek gailesiz nüfusa erbap olduğuna ayraç fail Selen, bu gençlerin evcil yönetimlere fahri şekilde karışma olmaları, muhtelif komisyon, pakt ve iane kampanyalarında deneyim kazanmaları tavsiyesinde bulundu.

"Politikada fahri ameliyat bu işin evvel basamağı, Washington'daki merkezi yönetime istekli kazanmak akıbet basamağı olmalı." diyen Türk idareci, gençlerin evcil yönetimlerdeki ıvır zıvır başlangıçlar yardımıyla sistemi öğrenmeleri ve bağlantılarını düz yazı etmelerinin gelecekte oluşturacağı fırsatlara uyanıklık çekti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 1992'de izinli bulunan 50 yaşındaki Selen, 1996'da ABD'ye yerleşerek 2017'de 12 bin sözü geçen Chatham'da evvela şehremaneti meclisine arkası sıra da şehremaneti başkanlığına seçilmiş, ABD'de bu göreve mevrut evvel Türk şekilde tarihe geçmişti.

New Jersey Morris Bölge İdari Kurulunda müşterek eski çevrim örgen şekilde fariza düzlük Selen, hafta arası meydana getirilen törenle bire müşterek bölgenin patronaj oturmuş başkanlığına seçilerek evcil yönetimdeki en yukarı hoşgörülü olma hususi durumunu kazanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?