Dünya

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'ı görüşme edecek

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin, Azerbaycan ile çatışmaların arkası sıra bu hafta sonu Ermenistan'ı görüşme edeceği bildirildi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'ı görüşme edecek
15-09-2022 23:02
Washington

Amerikan basınına mütekellim kaynaklar, Temsilciler Meclisi Başkanı ve California Temsilcisi Pelosi'nin birlikte Ermeni kökenli California Temsilcisi Jackie Speier ile Ermenistan'ı bu hafta sonu görüşme edeceğini belirtti.

Pelosi'nin Berlin'de katılacağı birlikte zirvenin peşi sıra Erivan'a geçeceğini tamlayan kaynaklar, Pelosi'nin burada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve gayrı hükümet yetkilileriyle birlikte araya geleceğini aktardı.

ABD'nin California eyaletinde canlı Ermeni kökenli şahıslar ve lobilerinin, Amerikan siyaseti üstündeki etkisine dikkati çekilen haberde, kasımdaki Kongre aralık seçimleri evveliyat Pelosi'nin bunu birlikte gereç yerine kullanabileceği belirtildi.

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun Azerbaycan ile sınırın Daskesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan istikametlerinde degaje kabiliyetli provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan ordusunun sınırdaki birtakım yöre ve sığınakları havan topu topu topları da karışma değişik kalibreli silahlarla gece gündüz biberli dibine alınmış, saldırılarda Azerbaycan ordusunun 50 martir verdiği duyurulmuş, elan sonraları Azerbaycan Savunma Bakanlığının genel ağ sitesinde güncellenen martir sıralamasında 71 askerin namına arazi verilmişti.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını ilzam etmek ve çatışmanın genişlemesini mâni olmak düşüncesince misillemede bulunmuş, Ermeni birliklere ağırbaşlı zayiat verdirilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda 105 Ermeni askerin vefat ettiğini açıklamıştı. Azerbaycan da Ermenistan'ın provokasyonlarıyla süregelen arbedede ölen tahminî 100 Ermeni askerinin cesetlerini teyit etmeye amade bulunduğunu bildirmişti.

İki ülkenin, evvel evcil saatle 20.00'den itibaren mütareke sonucu almış olduğu duyurulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?