Dünya

ABD Savunma Bakanı Austin: NATO müttefiklerimizin birlikte olmaya bitmeme edeceğiz

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, NATO müttefiklerinin birlikte olmaya bitmeme edeceklerini belirterek, Rusya'nın "demokrasi, emir ve kurallara ilgili arsıulusal sisteme müteveccih saldırıları"nın karşısında toprak alacaklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Austin: NATO müttefiklerimizin birlikte olmaya bitmeme edeceğiz
09-09-2022 19:01
Burgenland

Resmi temaslarda mevcut olmak kadar Çekya'ya görüşme meydana getiren Austin, burada Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, Başbakan Petr Fiala ve Cumhurbaşkanı Milos Zeman ile görüştü.

ABD, müttefiklerinin egemenliğini himaye hususunda kararlı

Çek mevkidaşıyla icra ettiği görüşmenin arkası sıra planlı matbuat toplantısında mütekellim Austin, müttefiklerinin hürriyet ve egemenliğinin korunması hususunda verdikleri taahhüdün sarsılmaz bulunduğunu anlatım etti.

Austin, NATO'nun Rusya ile dirlik karşıya hulul arayışında olmadığını, bu yurt düşüncesince gözdağı de oluşturmadığını, bu oluşumun sadece ortak defans ittifakı bulunduğunu dile getirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya dirlik hasbi ve acımasızcasına ortak harp yürüttüğünü dile getiren Austin, "NATO müttefiklerimizin beraberinde olmaya ve Rusya'nın demokrasi, buyruk ve kurallara ait arsıulusal sisteme müteveccih saldırısına dirlik durmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Çekya Savunma Bakanı Cernochova da ABD'nin ülkesinin en ehemmiyetli müttefiki bulunduğunu belirterek, dü ülkeden uzmanlar çeşidinden haziranda hazırlıklarına başlanan defans teşrikimesai anlaşmasının ortak an ilk yaşama geçirilmesinin önemine değindi.

Cernochova, ABD'nin, hem NATO bununla beraber Avrupa'nın savunulmasında belirleyici ortak gösteriş oynadığını, Ukrayna'ya müteveccih yaptıklarıyla bu yaklaşımın kanıtlama edildiğini ati sürdü.





SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?