Dünya

ABD, Mısır'a 2,5 bilyon doları fazla tabanca satışına izin verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a 2,2 bilyon doları C-130J kargo uçağı, 355 milyon doları iklim defans radarları peyda etmek kadar 2 bilyon 555 milyon dolarlık askeri satışa diploma verdi.

ABD, Mısır'a 2,5 bilyon doları fazla tabanca satışına izin verdi
26-01-2022 08:44
Washington

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından meydana getirilen yazılmış açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a tahmini kıymeti 2,2 bilyon dolar bulunan C-130J Süper Herkül kargo uçağı ve ilgilendiren ekipmanlarının satışının onaylanmasına değişmeyen verdi." ifadesi kullanıldı.

Satış onayına bağlı Kongreye ihbariye göndermiş olduğu tamlanan açıklamada, satı paketinde 12 nüsha C-130J uçağı, 12 redif motosiklet ve öteki dayanak noktası ekipmanının arazi almış olduğu kaydedildi.

Ajanstan meydana getirilen ikinci açıklamada ise Mısır'a 355 milyon dolar mesabesinde iklim defans sevkitabii sistemlerinin satışına icazet verildiği kaydedildi.

Açıklamada, bu satı paketinde ise 3 nüsha SPS-48 karada konuşlu sevkitabii sistemleri, bu sistemlerle ilgilendiren redif parçalar, motorlar, jeneratörler ve öteki ekipmanlar bulunmuş olduğu anlatım edildi.

Dışişleri Bakanlığının tabanca satı onayları elden ABD yönetimi açısından satışın birlikte mahzuru bulunmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin 30 çalışma haset ortamında Bakanlığın sonucuna itiraz etmemesi durumunda, idare satışın yapılmasına icazet maruz diyar ile satı paketinin içerisinde ne olduğu düşüncesince görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin böylece ABD, o ülkeye birlikte öneri mektubu sunuyor. Teklife müspet karşılık almış olduğu takdirde de hazırlık işlemi gerçekleşiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?