Dünya

ABD Kongresine seslenme fail Zelenskiy uçuşa haram semt ve S-300'ler dair dayanak noktası istedi

ABD Kongresi kuma oturumunda kurultay üyelerine seslenme fail Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna üstünde uçuşa haram semt oluşturulması ve S-300 kabil iklim defans sistemleri noktasında ABD'den dayanaklık etmek istedi.

ABD Kongresine seslenme fail Zelenskiy uçuşa haram semt ve S-300'ler dair dayanak noktası istedi
16-03-2022 17:08
Washington DC

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, çevrimiçi celsede bağlandığı ABD Kongresine savaşla ilgilendiren sonuç vaziyeti ve defans noktasındaki taleplerini anlattı.

Kongre üyelerinin musahabe başlangıcında ve böylecene ayakta alkışlamış olduğu Zelenskiy, ülkesinin tarihinin en çetince döneminden geçtiğini vurgulayarak Rusya'nın saldırıları karşısında topu topu engellenmeyen dünyanın ve başta ABD yönetiminin desteğine gereksinimleri bulunduğunu söyledi.

"Şu anda ülkemizin kaderi atama ediliyor, yurttaşlarımızın engellenmeyen olup olmayacağı ve demokrasiyi koruyup koruyamayacağımız atama ediliyor." diyen Zelenskiy, verdikleri savaşın hemen Ukrayna değil demokratik değerlere mümin topu topu toplumlar hesabına mevdu müşterek harp şekilde görülmesi icap ettiğini dile getirdi.

Kongre üyelerine Pearl Harbor ve 11 Eylül saldırılarını hatırlatan Zelenskiy, bu saldırılarda hemen Amerikalıların değil, bire müşterek sürede Amerikan değerlerinin de saldırıya uğradığını, şu an Ukrayna'ya bire müşterek şeylerin bulunduğunu kaydetti.

"Uçuşa haram semt arzusu aşırı mu fazla?"

Rusya'nın ülkesine binlerce roket fırlattığını ve Ukrayna'da Avrupa'nın 2. Dünya Savaşı'ndan beri görmediği müşterek "teröre" bozukluk bulunduğunu kail Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların hayatlarını örtbas etmek düşüncesince Ukrayna üstünde müşterek uçuşa haram semt oluşturulmasını özlemek aşırı mu fazla? Rusya'nın ülkemizi terörize etmemesi düşüncesince insanca müşterek uçuşa haram semt özlemek aşırı mu fazla? Eğer bunun aşırı müşterek tomar bulunduğunu düşünüyorsanız size müşterek seçenek sunuyoruz ve S-300 yada benzeşim defans sistemlerine gerekseme duyduğumuzu söylüyoruz."

Zelenskiy, "Ülkemiz düşüncesince bugünler en ziyasız zamanlar, Rus ordusunu durdurana denli (Batı'nın) dünkü müeyyide paketlerinin bitmeme etmesi gerekli." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?