Dünya

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi: Omicron varyantında ahiret yolculuğu riski Delta'ya uyarınca oldukça d

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Kovid-19'un Omicron varyantında ahiret yolculuğu riskinin ve hastaneye yatışların Delta'ya uyarınca "nispeten düşük" seyrettiğini açıkladı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi: Omicron varyantında ahiret yolculuğu riski Delta'ya uyarınca oldukça d
30-12-2021 02:53
New York


CDC Direktörü Rochelle Walensky, Beyaz Saray'da meydana getirdiği matbuat açıklamasında, Kovid-19'un Omicron varyantının akıbet haftalarda çabucak yayılmasına rağmen, hastaneye yatış ve ahiret yolculuğu oranlarının Delta varyantıyla karşılaştırıldığında "nispeten düşük" kaldığını belirtti.

Son 7 günce olay ortalamasını paylaşan Walensky, artı olay sayısının sabık haftaya layıkıyla yüzdelik 60 artarak günce kısaca 240 bine, hastaneye yatışların yüzdelik 14 artarak 9 bine yükseldiğini söyledi.

CDC Direktörü, amma velakin ahiret yolculuğu oranlarının ise yüzdelik 7 düşüşle günce sayı farkı 1100 yöresinde seyrettiğine nazarıitibar çekti.

ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de, Omicron'un Delta varyantına layıkıyla artı olay ve hastaneye yatışlarda şimdi düşüt müşterek çizge izleme edeceğini belirterek, Kovid-19 aşılarının savaş düşüncesince nazik ciddiyete erbap olacağına aksan yaptı.

Omicron'a erinç ikinci müşterek kuvvetlendirme aşıya lüzum duyulabileceğine yer veren Fauci, bulunan güçlendirici aşıların ne denli himaye sağladığıyla ilgilendiren tam verinin bulunmadığını da laflarına ekledi.

Walensky ve Fauci, ölümler ve hastaneye yatışlarla ilgilendiren asıl verilerin dü hafta rötarlı anlaşılabileceği dair da uyarıda bulundu.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?