Dünya

AB: Ukrayna'ya saldırırsa Rusya'ya ağırbaşlı neticeler doğuracak yaptırımlar uygulayacağız

Avrupa Birliği (AB) yönetimi, Ukrayna'ya üzerine askeri etap yapması biçiminde Rusya'ya ağırbaşlı neticeler doğuracak yaptırımlar uygulayacaklarını bildirdi.

AB: Ukrayna'ya saldırırsa Rusya'ya ağırbaşlı neticeler doğuracak yaptırımlar uygulayacağız
17-12-2021 08:08
Brüksel

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde eş matbuat toplantısı düzenledi.

AB Konseyi Başkanı Michel, unsur devletlerin Ukrayna'nın arazi bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğini belirterek, "Ukrayna'ya huzur müşterek saldırganlık olursa bunun aşırı ağırbaşlı neticeleri olur. Ortaklarımız ve müttefiklerimizle koordineli tedbirler kabul etmek kabilinden hazırız." dedi.

Michel, AB üyesi devletlerin liderlerinin hakeza müşterek halde Rusya'ya huzur konuşu yaptırımları harekete etmek kabilinden uygun kaldıklarını söyledi.

Ursula von der Leyen ise Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri tahkimatı için elan ilk tutumlarını açıkladıklarını, Rusya'ya saldırganlıktan içtinap ve gerginliği düşürme çağrısında bulunduklarını hatırlattı.

Moskova ile dobra ilgiler istediklerini, bunun Rusya'ya ilişkin bulunduğunu anlatım fail Von der Leyen, "Ancak şuna şek yok. Eğer Rusya, Ukrayna'ya huzur harekete geçerse AB, aşırı şişman müşterek bedeli olacak yaptırımlar uygulayacaktır. Bu mevzuda çalışmalarımızı yaptık." sanarak konuştu.

Slovenya Başbakanı Jansa da AB ülkelerinin eş davranış zarfında akıntı ettiğini belirterek, "Rusya'nın Kırım'ı obstrüksiyon ettiğinde yaşanmış olan durumun yeniden etmesine müsaade vermeyeceğiz. Bu el hazırlıklıyız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?