Dünya

AB "Stratejik Pusulasını" Mart 2022'deki asayiş zirvesinde onama edecek

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin defans ve asayiş hikayelerinde şimdi hür akım edebilmesi hedefine bağlı sefer haritasını Mart 2022'deki liderler zirvesinde onaylayacağını bildirdi.

AB
06-10-2021 12:03
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel,AB liderlerinin, çevrim başkanı Slovenya'daki gayriresmi tün ezanı yemeği sonra icra ettiği mukayyet açıklamada, AB'nin Birleşmiş Milletler, G20, G7 örnekleri kadar baş döndürücü taraflılığı desteklediğini, ayaklık sürekli arsıulusal düzeni savunduğunu belirtti.

Özellikle Amerika kazanmak neredeyse benzeri fikirdeki ortaklarla NATO süresince beraberce çalışmaya bitmeme etmekte azimli olduklarını vurgulayan Michel, AB'nin esas varlığının "birliği" bulunduğunu anlatım etti.

Michel, AB'nin sonuç krizlerden öğüt alarak ve bağımlılıklarını azaltarak enerjisini pekiştirmeye bulunan bağlılığının altını çizerek "Uluslararası kurda şimdi can alıcı ve iddialı duruma gelebilmek düşüncesince AB, özerk akıntı ika kapasitesini artırmaya gerekseme duyuyor." tespitinde bulundu.

AB "Stratejik Pusulasını" doğacak ay açıklayacak

"Özellikle konkur süresince olduğumuz müşterek aktör, eş ve sistemik müşterek rakip kendisine Çin karşısında da çıkarlarımızı güdeceğiz." diyen Michel, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in "Stratejik Pusulayı" kasımda açıklayacağını, Mart 2022'de defans ve düzenlilik mevzularına odaklanacak AB zirvesinde bildirme edeceklerini bildirdi.

Michel, "Haziran 2022'deki NATO zirvesinden evvel NATO ile dünkü müşterek politik bildiriye erişmek düşüncesince çalışacağız." ifadesini kullandı.

AB süresince defans ve düzenlilik hikayelerinde şimdi ari akıntı edilebilmesi, eş müşterek askeri kuvvet oluşturulması kadar mevzular sonuç zamanlarda sık sık tartışılıyor. Bu çerçevede "AB Stratejik Pusulası" ismi sunulan müşterek belgenin hazırlıkları sürüyor.

AB liderleri, zaman çevrim başkanı Slovenya'nın ev sahipliğinde AB-Batı Balkan Zirvesi'ne katılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?