Dünya

AB "Stratejik Pusulasını" Mart 2022'deki asayiş zirvesinde ikrar edecek

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin defans ve düzenlilik hikayelerinde elan serbest cereyan edebilmesi hedefine bağlı defa haritasını Mart 2022'deki liderler zirvesinde onaylayacağını bildirdi.

AB
06-10-2021 12:03
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel,AB liderlerinin, çevrim başkanı Slovenya'daki gayriresmi şeb ezanı yemeği sonra meydana getirdiği kayıtlı açıklamada, AB'nin Birleşmiş Milletler, G20, G7 örnekleri kabil baş döndürücü taraflılığı desteklediğini, duraç sabah şeb arsıulusal düzeni savunduğunu belirtti.

Özellikle Amerika edinmek az daha benzeşim fikirdeki ortaklarla NATO zarfında baş başa çalışmaya bitmeme etmekte azimli olduklarını vurgulayan Michel, AB'nin asliye varlığının "birliği" bulunduğunu tabir etti.

Michel, AB'nin akıbet krizlerden öğüt alarak ve bağımlılıklarını azaltarak enerjisini pekiştirmeye bulunan bağlılığının altını çizerek "Uluslararası kurda şimdi sansasyonel ve iddialı duruma gelebilmek düşüncesince AB, özerk akıntı ika kapasitesini artırmaya gerekseme duyuyor." tespitinde bulundu.

AB "Stratejik Pusulasını" doğacak ay açıklayacak

"Özellikle yarışma zarfında olduğumuz nezdinde aktör, şerik ve sistemik nezdinde rakip adına Çin karşısında da çıkarlarımızı güdeceğiz." diyen Michel, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in "Stratejik Pusulayı" kasımda açıklayacağını, Mart 2022'de defans ve düzenlilik mevzularına odaklanacak AB zirvesinde benimseme edeceklerini bildirdi.

Michel, "Haziran 2022'deki NATO zirvesinden önceki NATO ile toy nezdinde politik bildiriye iktiran etmek düşüncesince çalışacağız." ifadesini kullandı.

AB zarfında defans ve düzenlilik hikayelerinde şimdi serbest akıntı edilebilmesi, eş nezdinde askeri çelim oluşturulması kabil mevzular akıbet zamanlarda sık sık tartışılıyor. Bu çerçevede "AB Stratejik Pusulası" ismi maruz nezdinde belgenin hazırlıkları sürüyor.

AB liderleri, dakika çevrim başkanı Slovenya'nın ev sahipliğinde AB-Batı Balkan Zirvesi'ne katılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?