Sağlık

69 yaşındaki Niyazi amcanın ‘Aşı’ pişmanlığı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde koyu hizmet ünitesinde Korona virüsü alt etmek düşüncesince uğraş fail 69 yaşındaki Niyazi Yalçın, aşılarını bulunmadığı düşüncesince pişmanlığını dile getirirken, şita aylarına girerken herkesi ?

69 yaşındaki Niyazi amcanın ‘Aşı’ pişmanlığı
25-10-2021 11:01

Kış aylarının gelmesiyle Korona virüsün sirayet riski arttı. Kapalı bölgelerde şimdi birlikte tomar devir geçirecek yurttaşlar Korona virüs ile koku alma organı buruna geliyor. Özellikle gençlerin sırtçı olması ve hastalıkla ait birlikte belirgi bulunmaması karşıda mevcut vatandaşlara bulaştırma riskini arttırıyor. Vatandaşın peçe ve mesafeye ilkin gizli bölgelerde şimdi tetik olması icap ettiğini uyarıcı uzmanlar, aşının önemini birlikte el şimdi vurguladı.

“Aşılarımı olmadığım düşüncesince köpekler kabil pişmanım”

Korona virüse yakalanmadan önceki aşılarını olmadığını düşüncesince ‘köpekler kabil pişmanım' diyen 69 yaşındaki Niyazi Yalçın, “Şu anda imkanım olsa hepsini çabucak olurum. Şu anda çektiğimi birlikte ego birlikte Allah biliyor. Aşı olmayanlara tavsiyem, gelişigüzel neredeyseniz kadın aşınızı olun. Ben 15 gündür çocuklarımdan ayrıyım. Ailesini muhip hepsi aşısını olsun. Bütün esenlik personellerinden Allah razı olsun. Kendi dedeler, babaları kabil baktılar bana. Yemediler yedirdiler, içmediler içirdiler” niteleyerek konuştu.

“Gençlerde peçe ve mesafede relaks bulunduğunu görüyoruz

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Birgül Yelken, ergenlerde Korona virüs bulgularının baş döndürücü görülmemesinden ötürü peçe ve mesafede gevşemelerin olması, buğulu ve süreğen tasalı hastaları tehlikeye attığını söyledi.

Yelken, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Salgın hala bitmeme ediyor, bu iş bitmedi. Gençlerde gelişigüzel ne genişliğinde dip bakıma yansımasa da servise mevrut aşısız ve canlı hastaların bulunduğunu biliyoruz. Kış aylarının gelmesi bariz havadaki gezintileri gizli ortamlara çekti. Kapalı bölgede enfeksiyonun yayılımı şimdi aceleci olabileceği düşüncesince çoluk çocuk belirgi olmaksızın, enfekte oluyorlar ve taşıyıcılar. Dolayısıyla gizli bölgelerde bu çoluk çocuk şimdi aceleci enfeksiyon yayılımına sebep oluyorlar. Kendileri baş döndürücü etkilenmeseler de buğulu ve riskli grubu çabucak enfekte ediyorlar. Gençler ortada aşının az yapılmaktadır olması yahut aşıya bulunan aksülamel dolayısıyla bu salgını hala arama edemiyoruz. Aşı şu anda virüs düşüncesince en ehemmiyetli önlemlerden birisi. Maske ve mesafede de relaks bulunduğunu görüyoruz. Gençler ilkin peçe ve mesafeye özen etmeksizin geziyorlar. Salgın bitene genişliğinde az buçuk şimdi sabredip, bunlara özen etmemiz gerekiyor. Gençlere aşınızı olun, peçe ve mesafeye akıbet etap özen edin buyurmak istiyorum.”

Aydın Sarıoğlu - Şevket Can Çikot
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?