Asayiş

5 gün sonra İHA muhabirinin bulduğu yaşlı kadın yaşama tutunmaya çalışıyor

Denizli'de oğluyla yalan toplamaya gittiği dağda kaybolan ve emek harcamaları bilgi gerçekleştirmek düşüncesince alana revan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri çeşidinden 5 gün sonra bozulmamış şekilde mevcut Emine Aksoy, baş döndürücü su kaybının bedeninde illet bulunduğu

5 gün sonra İHA muhabirinin bulduğu yaşlı kadın yaşama tutunmaya çalışıyor
17-11-2021 11:00

Acıpayam ilçesi Benlik Mahallesinde 7 Kasım Pazar haset sabahı oğlu Osman Aksoy ile baş başa küflüce hastalığı toplamaya revan 78 yaşındaki Emine Aksoy, dağlık bölgede kayboldu.

Oğluyla değişik yönlere gittikten sonra bir elan çav alınamayan yaşlı kadının bulunması düşüncesince ekipler, gönüllüler ve köylülerin katılımıyla meydana gelen kontrol istirdat çalışmalarında, kepez taş aranan Ercek Dağı'nda Emine Aksoy'un rastgele bir izine rastlanılamadı. Arama çalışmalarının 100. saatinde bölgedeki faaliyetleri çav gerçekleştirmek düşüncesince revan İHA muhabiri Hüseyin Yılmaz, ormanlık bölgede ekiplere ulaşmaya çalışırken günlerdir aranan Emine Aksoy'u yerde sabit bir halde yatarken buldu. İlk yerine yaşlı kadının yaşamını kaybettiğini düşünen Yılmaz, çelimsiz müddet sonra yaşadığını anladığı yaşlı hanıma su ve araç ağırlama ederek ekiplerin alana ulaşmasını sağladı.

Jandarma ve afiyet ekipleriyle baş başa alana vasıl Emine Aksoy'un oğlanları büüyk neşe yaşarken; yaşlı kadın ambulansla Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Düşme kararı omzunda fay oluşan ve levent boylu müddet susuz kalması zımnında organlarında hasar oluşan Aksoy, Servergazi Devlet Hastanesi'ne atıf edildi. Omzundan değerli bir ameliyat nâkil Aksoy, çok su kaybının oluşturduğu hastalıkların giderilmesi düşüncesince koyu iş ünitesine otama dibine alındı.

Hasta yatağından sevenlerine el salladı

Soğuk, yaşı ve aradan sabık 4,5 günce sürenin peşi sıra Emine Aksoy ile ümitlerin kesildiği anda ormanda Emine Aksoy'u bulan İHA muhabiri Hüseyin Yılmaz, tedavisi devam eden Aksoy ve sayrılarevi uğrunda ondan doğacak muştulu haberi muntazır ailesini görüşme etti. Emine Aksoy'un afiyet hali karşı oğlu Osman Aksoy'dan bilim meydan Yılmaz, aileye eski olsun dileklerini iletti.

Büyük bir dirimsel korku atlatan ve bulduğu otları tüketerek yaşama tutunabilen Emine Aksoy, geçirdiği sıkıca sürece karşın neşesiyle yakınlarına maneviyat verdi. El sallayarak dobra haberlerini muntazır yakınlarına esenleme gönderen Aksoy, "Yattım, oturdum. Bunlar bana sarıerik verdiler, fındık yedirdiler. Domuzdan apayrı bir nesne görmedim. Bir domuzları gördüm. Neden yattın diyorlar. Çalıların dibine yattım kaldım" sözleriyle, zorlukla de olsa esasen geçenleri söylemeye çalıştı.

Annesi Emine Aksoy'un Cuma gününe derece koyu bakımda tutulacağını kail Osman Aksoy, “Annem şuan koyu bakımda, etibba düş donör yahut engelleyen bir nesne söylemiyor. Uyku ilacı veriyorlardı demincek ilacı vermeyi kesmişler. Cuma gününe derece koyu bakımda tutacaklarmış. ‘Hayata alıştırmaya çalışacağız' dediler. Annem aç kaldığını söyledi, ot yiyip yaşamda kaldığını ve su içemediğini söyledi. Allah'ıma binlerce şükürler olsun, sizin denli kardeşlerim oldu. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah hastaneden de katışıksız esen çıkar” dedi.

Fadıl Pişkin - Hüseyin Yılmaz
 

İLGİLİ HABER
100 saattir kepez taş aranan yaşlı hanımı İHA muhabiri buldu 100 saattir kepez taş aranan yaşlı hanımı İHA muhabiri buldu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?