Asayiş

4 oğlundan aylardır haber alamayan annenin feryadı

Bursa'da aylardır 4 çocuğunu göremeyen gözü buğulu anne, çıkmaz sokak gezip çocuklarını arıyor. Çaresiz kadın, “Öz annem ikizlerimi, boşandığım emektar eşim ise 7 ila 6 yaştaki çocuklarımı kaçırdı. Aylardır haber alamıyorum” dedi.

4 oğlundan aylardır haber alamayan annenin feryadı
26-10-2021 10:30

Almanya'da doğup büyüyen Neşe Dinç, evvel evliliğinden koşa bebek dünyaya getirdi. Boşandıktan sonradan Türkiye'ye yerleşen ve İzmir'de ebeveyniyle yaşamaya süregelen Neşe Dinç, annesinin zat rızası olmaksızın çocuklarını leyli okula verdiğini kanıt etti. Bir müddet sonradan Bursa'ya mevrut Neşe Dinç, ev kiralayıp yerleşince çocuklarını kabul etmek istedi. Ancak anası buna müsaade vermedi. Uzun devam eden tartışmalar sonrası inandırma bulunan anne, evlatları Bursa'ya getirdi. Yaşanan vakalardan sonradan Neşe Dinç'in babalarıyla beraberce 6 hafta Almanya'ya gönderilmiş olduğu dallar Bursa'ya geri döndüklerinde büyükbabası ve dayısı kabilinden ıkıl ıkıl kaçırıldı.

Çocuklarımın hayatından endişeliyim

O günden sonradan çocuklarını göremediğini kanıt fail Neşe Dinç, “Ben çocuklarıma karşılaşmak istiyorum. Onları gelişigüzel yerde arıyorum. İkizlerim 14 yaşlarında ve haber alamıyorum. Hayatlarından fikir ediyorum. Biri 6, gayr 7 yaşındaki oğullarım meslek çağlarında ama gelişigüzel ne yanında kayıtları yok. 4 oğlum mevcut ama bir tanesi üstelik yanımda değil. Benim bundan sonradan dayanacak gücüm kalmadı. Bu boyut benim yıkılmama etmen ha ve hayatlarından endişeliyim” dedi.

"Evimin kapısında öz babam ve kardeşim ıkıl ıkıl çocuklarımı kaçırdı"

Öz anası kabilinden evlatları kaçırılıp alıkonulduğunu kanıt fail Dinç, “Yasal izlem başlattım. Annem şu an aranıyor. Çocuklarımı kaçıran öz annem. Babam ise yerlerini bilmiş olduğu şekilde saklıyor, söylemiyor. Savcılık sonucu var, hemen velâyet sahibi anneye teyit edilsin diye. Ancak çocuklarım bulunamıyor ki bana teyit edilsin. Çocuklarımı en akıbet haziranın ikisinde gördüm. O gündüz çocuklarımı İzmir Balçova'da kuran kursundan aldım. Bütün gündüz saat geçirip eve döndüğümüz tam babam ve koca kardeşim kabilinden çetince kullanarak kaçırıldı. O geceleyin kusur duyurusunda bulundum. Ertesi gündüz korkup arka getirdiler çocukları. Ben de güvende olsunlar niteleyerek babalarıyla Almanya'ya gönderdim. 6 hafta denli yanında müddet orada kaldılar. Sürekli konuşup görüşüyorduk. Bir çiçeğin üstelik resmini çekip benimle paylaşıyorlardı. Çünkü o yurtta cıncık ve pencerelere üstelik yaklaşamadıklarını anlattılar. İzmir depremi olduğunda yurttaki hocalar evlatların ailelerini aramışlar. Ama beni arayan soran kimesne olmadı. Annemi aramışlar, fakat o da almamış çocukları. Bunu çocuklarımı sevdikleri düşüncesince yapmıyorlar. Çocuklarımı onlara ilişkin olmaları düşüncesince benden uzaklaştırıyorlar. Ben çocuklarımın orada kalmasını istemiyorum. Bu mevzuda da gören duyan herkesten iane istiyorum. Ben çocuklarıma karşılaşmak istiyorum. Öz anne ve babama iane edenlerin de cezalandırılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

"4 oğlum var, ama hiçbiri yanımda yok"

Çocuklarını bulmak düşüncesince adlî ve idarî makamlara arzuhâl yazan ve ailesi kabilinden sonsuz gözdağı edildiğini öne devam eden Neşe Dinç, “Benin 4 oğlum var. İkizlerimin yaşamı tehlikede. 2019 senesinde ikinci evliliğim bitti. Bu evliliğinden de 2 çocuğum var. Onlar da yok. Bursa'da olduklarını biliyorum ama ulaşamıyorum. İkizlerimin İzmir'de bulunduğunu düşünüyorum. İki önemsiz çocuğumda Bursa'da. Hiçbiri yok. Haziran ayında çocuklarımı manşet sebebiyle teyit aldığımda çocuklarımın ifadesini düzlük eğitimci ve avukat hatun bana dedi ki, ‘Çocuklarınızı bu hanıma bırakmayın. Psikolojilerini çirkin etkiliyor. Ruh sağlıklarını bozuyor. Çocukların bası altında oldukları aşikar. Alın çocuklarınızı uzaklaştırın' dediler. Ben filhakika burada sonsuz gözdağı altındayım. Türkiye'de barınamayacağımı biliyorum, ama çocuklarımı bulmadan da gidemiyorum. Onları bulduğumda buradan kaçmak istiyorum. Her yere başvurdum. CİMER'e yazdım. Valiliklere, Diyanet İşleri Başkanlığına yazdım, fakat meyve alamadım. Eğer gören, bilen, duyan mevcut ise lütfen bana yerlerini söylesin. Ben gidip çocuklarımı kabul etmek istiyorum” niteleyerek mağduriyetini aktardı.

Ali Kamur - Ahmet Berke Erdal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?