Asayiş

4 kişilik aile yangından canlarını komşularının yardımıyla kurtardı

Afyonkarahisar'da çıkan ev yangınında 4 kişilik aile komşularının desteğiyle canlarını çetince kurtarırken, yangın sonrası ev kullanılamaz bir duruma geldi.

4 kişilik aile yangından canlarını komşularının yardımıyla kurtardı
02-01-2022 17:28

Olay, şehir merkezi Akmescit Mahallesi'nde gün ortası vakti saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 2 eğik lüp aş damı kısmından dumanlar çıktığını gören mekân sakinleri o esnada evde bulunan Anne Keziban Erbay ile evlatları Ali, Raike ve Defne Erbay'ı uyararak evden çıkmalarını sağladı.

Komşular arkası esna itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbar için alana itfaiye aracı aracı ekiplerinin yanında manşet ve afiyet ekipleri gönderme edildi. Olay adına mevrut itfaiye aracı aracı ekipleri yangına karışma ederek söndürdü. Yangın ekiplerin tahminî 1 saatlik müdahalesi sonrası arama dibine alındı. Ekiplerin vaktiyle müdahalesi ile alevler ahşap lüp tarafındaki öteki evlere sıçramadan söndürüldü.

Yangın sırasında aile üyelerinin uyararak hariç çıkmalarını sağlayıcı Ahmet Dalyan, dumanları görür âmâ doğrudan lüp kapısını çaldıklarını ve Erbay ailesinin hariç çıkmalarını sağladıklarını tabir etti. Yangına karışma ettiklerini fakat söndüremediklerini dile getiren Dalyan, sonrası itfaiyeyi arayarak yardım istediklerini belirtti.

Gökten Ceylan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?