Sağlık

28 çağ derin bakımda artan hastadan 'aşı olun' çağrısı

Gaziantep'te kızının Kovid-19'a yakalanmasının peşi sıra sarsıntı canlı ve telkih düşüncesince inandırma edilemeyen kadın, kendisi de yakalandığı hastalıktan 28 günce koyu ihtimam tedavisi sonra kurtuldu.

28 çağ derin bakımda artan hastadan 'aşı olun' çağrısı
17-11-2021 12:21
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi tamamlanan ve konuşmakta müşkül çekici 55 yaşındaki Şenel Kanlı, AA muhabirine, birlikte ay ilk öksürük ve dert şikayetleri ile yaptırdığı acemi sima koronavirüs (Kovi-19) testinin fazlalık çıktığını söyledi.

Hastanede otama dibine tahsil edilen ve 28 gündüz süresince koyu bakımda küsurat Kanlı, "Kovid-19 hastalığını aşırı çetince geçirdim. Çok pişmanım. Aşı olmadım zira aşırı korktum. Herkes aşılama olsun." dedi.

Annesini aşıya kandırma edemedi

Şenel Kanlı'nın kızı meslek evveliyat öğretmeni Rabia Kanlı ise behçet hastası olduğunu, Kovid-19'a yakalandığında annesinin ölmesinden aşırı korkmuş olduğu düşüncesince sarsıntı yaşadığını anlattı.

Kanlı, "Annem benim öleceğimi organize ettiği düşüncesince hâlâ aşırı korktu. Annemi aşılama olma dair ne derece kandırma etmeye çalışsam da kendisi kandırma olmadı. Ben de Kovid-19'a yakalanınca annemin korkusu ikiye katlandı." ifadelerini kullandı.

Annesinin 28 gündüz koyu hizmet ünitesinde otama gördüğünü dile getiren Kanlı, "Aşının önemini hacısı hocası aşırı güzel anlasın. Aşı gönüllülükten fazla yükümlülük olmalı. Tüm herkesi aşıya çağırma ediyorum." niteleyerek konuştu.

"Hastamızın şu anda umumi hali iyi"

GAÜN İç Hastalıkları Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Gülseren Elay ise Şenel Kanlı'nın Kovid-19 aşısı olmadığını, etraflıca birlikte müddet koyu bakımda otama değerlendirmek mecburiyetinde kaldığını belirtti.

Hastanın ilaçlarını kullanmadığını tabir fail Elay, şu halde konuştu:

"Hasta bizlere vardığında şuuru ağız ağıza kapalıydı. Hastamızı kılıç bambaşka merkezden aldık ve bizlere dirim şansı bulunmadığı söylendi. Hastanın evlatları da eğitimli. 20 gündüz süresince ventilatörde ve erdemli ayarlarda aşırı yaklaşan izleme ettik. Hastamızı ventilatörden kısaca 4 gündüz ilk ayırdık. Uyandırdıktan sonraları çocuklarını yanına aldık. Evlenecek bulunan çocuğunun sözlüsünü de yanına aldık. Hastamız bu halde yaşama tutundu. Şu anda umumi hali iyi. Birkaç gündüz içinde hastamızı servise çıkaracağız."

Elay, hastanelerindeki vakaların çoğunun aşısız olduğuna dikkati çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?