Asayiş

250 bin lirayı dolandırıcılara kaptırmaktan akıbet anda kurtarıldı

Kahramanmaraş'ta telefon dolandırıcılarının tuzağına sakıt 65 yaşındaki birlikte ferdin kestirmece 250 bin lirası jandarma ve manşet ekiplerince akıbet anda kurtarıldı.

250 bin lirayı dolandırıcılara kaptırmaktan akıbet anda kurtarıldı
09-02-2022 21:08

Olay, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine ilişkin Çiğdemtepe Mahallesi'nde meydana geldi. 65 yaşındaki Durmuş Karaüzüm, kızının nişanı düşüncesince geldiği Kahramanmaraş'ta telefon dolandırıcısı kabilinden arandı. Dolandırıcının, “Senin hesabından dünyalık çekilmiş. Para evinde ise onu çalacaklar, tez eve git parayı getir” dedi. Bunun ilişkin Karaüzüm, evine derece derece topu topu parasını ve süs eşyaların aldı. Telefon dolandırıcısına, dünyalık miktarı ve süs eşyalarını aldığını tamlayan Karaüzüm, evden çıkarken eşine, “Koruyucu oğluma salık verin jandarmayı arasın” dedi. Karaüzüm'ün benzeri oğlunu arayarak hali iletti.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına ilişkin Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) Karaüzüm'ün parayı dolandırıcılara kaptırmaması düşüncesince elden Plaka Tanıma Sistemine (PTS) karşı Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunda mevcut bankalar devlet yöresinde bulunduğunu belirleme etti. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine salık verilmesi ilişkin kıygın Karaüzüm, parayı mükemmel konuk etmek kıl payı iken dolandırılmaktan kurtarıldı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığına ilişkin Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teşekkürname fail kıygın 65 yaşındaki Durmuş Karaüzüm, “Birisi beni ego komiserim niteleyerek aradı. Dedi ki, senin namına kimliğinin üstünden dünyalık çekilmiş. Benim kimliğim yanımda, benim kimliğimi ki almış dedim. Seni bir tanesi dolandırmış dedi. Evinde dünyalık mevcut ise senin lüp soyulacak. Eve gittim, değerleri eşyalarımın hepsini topladım. Sayısını da söyledim. Benim bu denli param var, senelerdir hatun ile hacca değerlendirmek istediğimiz para, 1 hafta öncede kocabaş sattım onun parası mevcut dedim. Paranı al, yanına da kimseyi kabul etme dedi. O anda da telefonum kitlendi kimseyi arayamadım. Hanıma dedim ki benim oğlum koruyan ona salık verin, dedim. Hanım ve kızım oğluma salık verdiler. Jandarma ve manşet ekiplerince kurtarıldım. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Karaüzüm'ün endamsız müşterek müddet sonradan kızının nişanı olabileceği ve dolandırıcıya kaptırması beklenen süs eşyalarının müşterek kısmının da kızının bulunduğu öğrenildi.

Mustafa Kılınç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?