Dünya

25. Alman Gelecek Ödülü Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech kurucularına verildi

Bu sene 25'incisi sunulan Alman Gelecek Ödülü dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) aşısını geliştiren Uğur Şahin, Özlem Türeci, Christoph Huber ve Katalin Kariko'nun oldu.

25. Alman Gelecek Ödülü Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech kurucularına verildi
17-11-2021 23:28
Berlin

Almanya Cumhurbaşkanlığından meydana getirilen mukayyet açıklamada, Frank-Walter Steinmeier'in 250 bin ekü tutarındaki ödülü Berlin'de BioNTech firması kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile Christoph Huber ve Katalin Kariko'ya arz etmiş olduğu tabir edildi.

Açıklamada, bilgelik kullanıcılarını ekibinin, mRNA üstünde senelerce devam eden araştırmalara ve Kovid-19'un katlanarak yayılacağına değgin ön görüye isnaden virüse erinç telkih geliştiren evvel şahıslar oldukları vurgulandı.

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, ödüle bağlı meydana getirdiği açıklamada, BioNTech'in pandemide elde etmiş olduğu başarının dizge açıcı ve esin donör bulunduğunu belirterek, "Güvenli ve can alıcı birlikte aşının geliştirilmesiyle BioNTech araştırmacıları evren çapında milyonlarca insanoğlunun yaşamını kurtardı ve onların ağırbaşlı hastalıklardan korunmasına katkıda bulundu. Böylece BioNTech, birlikte sene zarfında Kovid-19 pandemisine erinç mücadelede birlikte dönüm noktası oluşturdu. Bu başarıya, levent boylu yıllara yaslanan araştırı fonumuzla katkıda bulunabildiğimiz düşüncesince alım çalım duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Almanya'da Cumhurbaşkanı, elit araştırı ve ihya projelerini Alman Gelecek Ödülü ile onurlandırıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?